Nadogradnja kose

  Za portal Beautiful piše: Svetlana Bubanja Bucka         Nadogradnja kose je idealno rješenje za dame koje žele da produže svoju kosu ili da pojačaju njenu gustinu. Danas postoji više tehnika nadogradnje kose : klipse, tape , nadogradnja keratinom , mikroringovanje ili čvorovanje. Za koju tehniku ćemo se odlučiti je vječita dilema […]

 

Za portal Beautiful piše: Svetlana Bubanja Bucka

 

 

 

 

Nadogradnja kose je idealno rješenje za dame koje žele da produže svoju kosu ili da pojačaju njenu gustinu. Danas postoji više tehnika nadogradnje kose : klipse, tape , nadogradnja keratinom , mikroringovanje ili čvorovanje. Za koju tehniku ćemo se odlučiti je vječita dilema . Idealno rješenje je da Vaš frizer prepozna tehniku koja bi Vama, odnosno Vašoj kosi najviše odgovarala. Potrebno je voditi računa o tome da se kosa ne optereti i da ne dođe do njenog oštećenja. Klipse su dosta praktične i nude prirodnije rešenje, ali dame su kod ove tehnike uslovljene ponavljanjem istih radnji koje opterećuju – kačenje i skidanje klipsi. Iz tog razloga  se dosta njih odlučuje za neku od tehnika koju mogu nositi duži period. Jako bitna stvar kod nadogradnje kose mikroringovima , keratinom ili čvorovanjem je adekvatna i samostalna njega kose kod kuće. Vrlo često se dešava da djevojke ne održavaju nadogradnju pravilno i onda dolazi do njenog mršenja i sličnih deformiteta za koje bivaju optuženi frizeri. Da bismo spriječili nepravilnosti u održavanju nadogradnje kose, potrebno je odgovorno uvažavati i slijediti stručne savjete frizera.

Jedno od najčešćih pitanja je: “Koliko dugo mogu nositi nadogradnju?” Zavisi od tehnike i od održavanja. Neke tehnike se mogu nositi od od 3 do 5 mjeseci, a nakon tog perioda je obavezna korekcija.

Kada je riječ o bezbjednosti Vaše kose, klipse su najbezbjednija tehnika, nakon njih slijedi  mikroringovanje i čvorovanje.

Moja preporuka je da se korekcija radi na vrijeme, kako bi se spriječilo mršenje Vaše i nadograđene kose. Jako bitna stvar kod nadogradnje je odabir kose. Kosa koja je 100 % prirodna, može se bojiti i stilizovati kao i Vaša.Tržište je preplavljeno kosom za nadogradnju, ali njen kvalitet je diskutabilan. Moja preporuka je da kosu birate zajedno sa svojim frizerom , jer će on najbolje znati da odabere dlaku koja je najsličnija Vašoj kosi. U praksi se pokazalo da je najbolja kosa iz Indije, koja je klasirana.

Njegujte svoju kosu, to je najbitnije. Ukoliko želite promjenu možete stavljati nadogradnju , ali pravite pauze u nošenju kako bi Vaša koža glave mogla nesmetano disati. Ne pretjerujte sa gramažom kose, jer na taj način možete opteretiti i Vašu kosu koja neće moći da podnese težinu nadograđene, što može prouzrokovati njeno opadanje.

Pretraži