BERBER.BA – mjesto gdje se poštuje nasljeđe starog zanata i mjesto socijalne interakcije

Berberski tretman nije samo šišanje, to je doživljaj. Moj tim BERBER.BA i ja se trudimo svakom klijentu pružiti trenutak opuštanja uz neobavezan razgovor, muziku po želji, vrhunske profesionalne preparate za kosu i bradu Dapper Dana uz oda  branu uslugu šišanja ili brijanja.     Ja sam Irfan Tepić, berber majstor koji se bavi šišanjem, uređivanjem […]
Berberski tretman nije samo šišanje, to je doživljaj. Moj tim BERBER.BA i ja se trudimo svakom klijentu pružiti trenutak opuštanja uz neobavezan razgovor, muziku po želji, vrhunske profesionalne preparate za kosu i bradu Dapper Dana uz oda  branu uslugu šišanja ili brijanja.

 

 

Ja sam Irfan Tepić, berber majstor koji se bavi šišanjem, uređivanjem i brijanjem muške kose i brade, ambasador sam poznatog engleskog brenda za muškarce Dapper Dan i vlasnik brijačnice BERBER.BA.

 

BERBER.BA je brijačnica u ulici Josipa Pančića br 8., sa kompletnom uslugom šišanja i brijanja, kako za moderne muškarce koji prate svjetske trendove, tako i za jednostavne i klasične muškarce koji znaju da cijene spretne ruke. Ali, za mene to je posebno mjesto koje volim i gdje svojim radom i trudom svaki dan iznova želim nadmašiti samoga sebe jer  imam jako puno ideja, a nažalost vrlo malo vremena da ih sve realizujem.

Za mene berberski dućan nije obični muški salon, to je mjesto gdje se poštuje nasljeđe starog zanata i mjesto socijalne interakcije.

Berberski tretman nije samo šišanje, to je doživljaj. Moj tim BERBER.BA, i ja se trudimo svakom klijentu pružiti trenutak opuštanja uz neobavezan razgovor, muziku po želji, vrhunske profesionalne preparate za kosu i bradu Dapper Dana uz odabranu uslugu šišanja ili brijanja. Stilizovao sam frizure i brade brojnih poznatih ličnosti među kojima su muzička zvijezda Dino Merlin, bh. nogometni reprezentativac Miralem Pjanić, bh. teniser Damir Džumhur, naš bokser Adnan Ćatić alias Felix Sturm i mnogi drugi, ali za mene su svi moji klijenti meni jednako važni i bitni.

Volim sebe izdvojiti od ostalih, i ako bih sebe opisivao u profesionalnom smislu i  poslovnom uspjehu onda bi to pripisao teškom radu, visokoj razini energije, stalnoj brizi za detalje i stalnoj  želji da sam ja uvijek najbolja verzija sebe koliko to u danom trenutku može biti.

Dugo godina sam u ovom poslu i bilo je tu mnogo nagrada i priznanja , mogu izdvojiti neki početak osvojeno prvo mjesto na državnom prvenstvu frizera BiH 2005. godine, te medžunarodno takmičenje frizera u 2006 g.

A dodatno sam se edukovao o tretmanima depilacije kako koncem, voskom tako i tretmanom depilacije vatrom, te u našem salonu Berber.ba nudimo:

DEPILACIJU VOSKOM – Najjednostavnija tehnika uklanjanja dlačica, izvodi se primjenom voska. Redovitom primjenom ove metode smanjiti će se broj dlačica i njihova gustoća.

DEPILACIJU KONCEMTHREADING – Izvodi se brzim potezima stezanja i širenja konca te se pritom zahvaća i najsitnija dlačica koja se čupa iz korijena. Tretman je brz i efikasan, savršen je za uređivanje obrva, i dlačica na licu. Rezultati traju do 4 sedmice.

DEPILACIJU VATROM – bezbolna i potpuno prirodna tehnika, koja zahtjeva vještinu, izvodi se brzim potezima na koži  sa otvorenim plamenom

Tokom svih postupaka se ne koriste hemikalije te je svaki postupak idealan i za osobe s osjetljivom kožom.

Trenutno sa svojim timom berbera iz BERBER.BA sam se posvetio usavršavanju tehnika Hair Tatoo-a, o kojima čemo uskoro pričati više kao i o edukacijama.  Takođe želim svoje znanje nesebično prenijeti mladim osobama koji vole ovaj poziv, koji su već berberi ili to žele postati. Kao saradnik firme Oliveco d.o.o , Pro Hair ATELIERA, i engleskog muškog brenda Dapper Dan  često, profesionalno i detaljno organizujemo seminare Look and Learn tipa, gdje učesnici nauče mnoge tehnike, a  nakon završetka idu kući sa znanjem a ne samo sa diplomom. Trudim se da često organizujem workshop-ove kako u svojoj berbernici tako i kao gostujuči edukator gdje god me pozovu. I ja svaki dan naucim nešto novo, kao i moj tim odabranih berber majstora,  pratimo sve novitete i posjećujemo sajmove jer nije jednostavno biti dobar ukoliko se niste u potpunosti tome posvetili.

Moj rad kao berber majstora kao i rad samog BERBER.BA salona možete pratite na društvenim mrežama Instagramu i Facebooku BERBER / Men’s Hairdresser i web stranici www.berber.ba gdje možete saznati sve obavijesti o novitetima i edukacijama kao i dobiti sve informacije koje Vas zanimaju.

 

Pretraži