Šminka nam služi kako bismo izgledale ljepše, ali ako ne pazimo na nju, može postati izvor raznih bakterija i infekcija. Mnoge cure ponekad zaborave da se itekako treba dobro brinuti i o četkicama i spužvama kojima nanosimo šminku Nanošenje make-up-a je vrlo važan svakodnevni ritual za mnoge pripadnice ženskoga spola, a nedavno je istraživanje pokazalo […]
Šminka nam služi kako bismo izgledale ljepše, ali ako ne pazimo na nju, može postati izvor raznih bakterija i infekcija.
Mnoge cure ponekad zaborave da se itekako treba dobro brinuti i o četkicama i spužvama kojima nanosimo šminku

Nanošenje make-up-a je vrlo važan svakodnevni ritual za mnoge pripadnice ženskoga spola, a nedavno je istraživanje pokazalo da se čak trećina žena šminka svaki put kad izlazi iz kuće, čak i ako je riječ samo o odlasku do dućana ili tržnice.

No pri šminkanju nikako se ne smije zaboraviti na redovitu higijenu pribora za make-up (aplikatora za nanošenje šminke) budući da posljedice poput teških infekcija ili ozbiljnih iritacija kože nisu nimalo bezazlene.

Isto kao što peremo kosu, zube, lice i cijelo tijelo, isto tako je potrebno održavati higijenu make-up aplikatora. Čišćenje će ti oduzeti svega nekoliko minuta, ali će donijeti mnogo koristi na duge staze. Osim što će nanošenje šminke postati lakše te ćeš se zaštiti od infekcija, također ćeš uštedjeti lovu za kupovinu novih četkica i spužvica.

KAKO ČISTITI ČETKICE?

Izvadi sve četke koje imaš i svaku stavi pod mlaz mlake vode. Smoči ih dobro. Nemoj močiti dršku, već samo gornji dio, četku.

Sada uzmi blagi sapun ili dječji šampon i stavi tek malo sapunice na četku. Stišći prema van i vidjet ćeš kako prljavština i ostaci šminke izlaći. Dobro isperi te ponovi postupak. Nakon drugog sapunjanja, dobro isperi kako na četki ne bi ostalo sapuna ili šampona koji također mogu iritirati kožu.

Obično su dva sapunanja dovoljna, ali ako i kod drugog ispiranja vidiš da iz četkice još izlazi prljavština, svakako ponovi još jednom. Nakon zadnjeg ispiranja jako stisni četkicu te je otresi nekoliko puta kako bi izašlo što više vode. Nakon ovoga, stavi je na čist peškir neka se do kraja ocijedi. Ovisno o vlazi u tvojoj kući, sušenje može potrajati i do 48 sati. Bitno je da se četkica dobro osuši jer je mokra četkica pomiješana sa šminkom pravi raj za nove bakterije!

Četkice je dobro staviti u čašu ili nešto slično kako bi se dokraja osušile. Bitno je da gornji dio, dakle sama četka, ništa je ne dodiruje.

 

 

 

Pretraži