Henna obrve! Bojenje obrva na bezbolan i prirodan način

Kao i uvijek kada je u pitanju njega lica i tijela, kompanija Brill cosmetix Zenica, prati svjetske trendove i među prvima ih donosi na naše prostore. Već skoro šest godina uspješno posluje i vrijedi za pouzdanog partnera u svijetu trajne šminke, nail arta i nadogradnje noktiju, te tretmana za lice i tijelo. U svojoj poslovnici […]

Kao i uvijek kada je u pitanju njega lica i tijela, kompanija Brill cosmetix Zenica, prati svjetske trendove i među prvima ih donosi na naše prostore.

Već skoro šest godina uspješno posluje i vrijedi za pouzdanog partnera u svijetu trajne šminke, nail arta i nadogradnje noktiju, te tretmana za lice i tijelo. U svojoj poslovnici Beauty studio Bubamara u Zenici, prvi su ponudili tretman HENNA BROW I BROW ILLUMINATION, a u okviru svog poslovanja nude i edukacije, za sve one koji žele da i ovaj tretman ponude u svojim salonima.

Sa Hennom (kanom) možete privremeno obojiti obrve na bezbolan i prirodan način, tako da svako jutro imate oblikovane i lijepe obrve, bez potrebe za olovkama ili sjenom. Henna je takođe odličan način da probate oblik i izgled obrva prije nego što se odlučite na permanent make up metodu iscrtavanja.

Ova usluga bojenja obrva je poprilično nova na našim prostorima, ali se kana već hiljadama godina koristi za body art i privremene tetovaže.

 

ŠTA SU ZAPRAVO HENNA OBRVE?

Henna obrve su oblik nijansiranja obrva koje se koristi za bojenje kože ispod obrva.

Svrha ove procedure je baciti sjenu ili stvoriti iluziju dubine i punoće u području obrva, vizualno ispunjavajući svaku prazninu na koži.

Henna ili kana je prirodna boja napravljena od biljke poznate kao hina ili drvo kane. Kana je prisutna još od doba Egipta kada se koristila za mnoge svrhe, kao što su bojanje kose, odjeće, tkanina i šminke.

Još jedan mega hit u svijetu tretmana je i BROW ILLUMINATION ili laminacija obrva. Laminacija obrva je tretman koji daje look začešljanih obrva dok klijent ima potpunu kontrolu nad dlačicama. Vizualno messy, deblje i gušće obrve, tretman se preporučuje damama sa neukrotivim dlačicama. Tretman oblikovanja i podizanja obrva u željenom smjeru, posebno prikladan za “neposlušne”, izrazito jake prirodne dlačice obrva, te one čiji je smjer rasta dlačima prema dole. Također daje odlične rezultate i na tanjim obrva za postizanje vizualnog efekta debljih obrva. Trajanje tretmana je od 4 do 6 sedmica( zavisno od kože, kod normalne kože i do 7 sedmica).

 

Brill Cosmetix Zenica je kompanija koja se bavi uvozom i prodajom visoko kvalitetnih proizvoda kako za profesionalnu upotrebu u kozmetičkim salonima, spa i wellnes centrima tako i za ličnu/kućnu upotrebu. U svom širokom asortimanu nude proizvode za nadogradnju noktiju, proizvode za njegu lica i tijela, permanent make up proizvode te proizvode za nadogradnju i njegu trepavica. Na teritoriji Bosne i Hercegovine su jedini certificirani zastupnik i distributer brenda BrillBird, Mayamy & Bronsun, Renergique i Stayve/BB glow. Također posjeduju i vlastite brendove : MbS permanent make up, MbS Lashlift i MbS Lash extensions. Redovno posjećuju sajmove i radionice, organizuju grupne ali i individualne edukacije i seminare, kako bi kupcima i klijentima prenijeli stečeno znanje.

 

Pretraži