Spriječite starenje kože vrata

Koža na vratu gubi elastičnost brže nego koža na ostalim dijelovima tijela. Donosimo vam nekoliko pravila koja mogu spriječiti njeno starenje. Na sreću, postoji nekoliko pravila koja mogu spriječiti starenje kože vrata. Glavne su tajne – pijte više vode i koristite kremu za sunčanje na području vrata i dekoltea. Osim toga, slijedite i ove savjete: […]

Koža na vratu gubi elastičnost brže nego koža na ostalim dijelovima tijela. Donosimo vam nekoliko pravila koja mogu spriječiti njeno starenje.

Na sreću, postoji nekoliko pravila koja mogu spriječiti starenje kože vrata. Glavne su tajne – pijte više vode i koristite kremu za sunčanje na području vrata i dekoltea. Osim toga, slijedite i ove savjete:

PILING VRATA

Ne samo da će vas lišiti mrtvih stanica kože i spriječiti pojavu bora, već će i poboljšati teksturu kože na vratu. Dobar odabir bit će pilinzi za lice ili posebne kreme za piling kože vrata. Nemojte raditi piling češće od 2 puta sedmično, u suprotnom slučaju isušit ćete kožu vrata.

HIDRIRAJTE PODRUČJE DEKOLTEA 

Koristite hidratante kreme ne samo za lice, nego i za vrat i čitavu zonu dekoltea. Dovoljno je koristiti ih dva puta dnevno. Odličan su odabir kreme koje sadrže peptide, a možete koristiti i posebne proizvode namijenjene njezi kože vrata.

NEMOJTE PRIČATI NA TELEFON PRITISKAJUĆI TELEFON RAMENOM PREMA UHU

Ova navika čini puno više štete nego što se to čini na prvi pogled. Ona može rezultirati pojavom bora na vratu i boli u gornjem dijelu leđa. Pričate na telefon? Obavezno ga držite rukom pored uha!
POKUŠAJTE PRAVILNIJE SPAVATI

Osnovna pravila su sljedeća: spavajte na leđima i to na malenom jastuku. Ako ćete spavati tako, bore će vam se na licu i vratu pojaviti znatno kasnije.

cromoda.com

Pretraži