Prirodnim putem do gustih trepavica

Trepavice su vam tanke, rijetke i male te nemate vremena na odlazak kod kozmetičara na ugradnju umjetnih koje ka tome i ne podnosite baš dobro? Rješenje su prirodni preparati kojim ćete dobiti nove lijepe trepavice! Guste i duge trepavice jedan su od glavnih aduta na licu svake žene, jer uljepšavaju njezin pogled i boju očiju […]

Trepavice su vam tanke, rijetke i male te nemate vremena na odlazak kod kozmetičara na ugradnju umjetnih koje ka tome i ne podnosite baš dobro? Rješenje su prirodni preparati kojim ćete dobiti nove lijepe trepavice!

Guste i duge trepavice jedan su od glavnih aduta na licu svake žene, jer uljepšavaju njezin pogled i boju očiju te je čine privlačnijom. No, genetika kao i neadekvatna njega poput neredovitog skidanja šminke te predebelog sloja maskare čine da su one nedovoljno velike te vrlo tanke i rijetke. Pretjerano korištenje uvijača za trepavice također doprinosi tom stanju. Neke žene ovom problemu pribjegavaju korištenjem krema za obnavljanje rasta trepavica, a sve veći broj je onih koje idu na ugradnju umjetnih. Kreme se često puta ne pokažu efikasnima, a umjetne trepavice znaju iritirati sluznicu oka te se neke žene nikada na njih ne naviknu. Osim toga, ugradnja trepavica traži redovit odlazak kod kozmetičara, svaka tri do četiri tjedna, te izdvajanje nemale svote novaca. U tom slučaju najbolje je posegnuti za prirodnim preparatima koji su povoljni te ih možete napraviti i kod kuće. A pomoći će i redovita njega trepavica – prije svega se to odnosi na obavezno skidanje maskare svaku večer.

RICINUSOVO ILI MASLINOVO ULJE vaše će trepavice, baš kao i kosu, obnoviti, uljepšati i produžiti. Nanesite ih svaku večer na trepavice prije polaska na spavanje. Ostavite preko noći da vaš prirodni premaz za trepavice djeluje, a ujutro isperite mlakom vodom.

VAZELIN I VITAMIN E u obliku masti, odnosno ulja, također su prava blagodat za vaše trepavice. Stavljajte ih na trepavice nakon što ste s njih skinuli šminku te svako jutro nakon što ste se umili. Pričekajte zatim malo, a onda možete staviti i maskaru. Ni sa jednom vrstom ulja niti masti nemojte pretjerivati kad je o količini riječ! Dovoljna je tek jedna kap ulja za svako oko ili mala grudica masti.

PRIRODNA MASKARA

Pripremite staro punjenje maskare tako što ćete ga očistiti. Čekticu također očistite i posušite. Napunite punjenje slijedećom smjesom: 1 čajna žlica ricinusova ulja, 1 1/5 čajna žlica ulja vitamina E i 1 čajna žlica aloe vera gela. Dobro promućkajte i svaku večer tijekom 30 dana nanosite ovu prirodnu ‘maskaru’.

PRIRODNI SERUM

Ogulite limun i od korice napravite rezance te ih ostavite da se suše nekoliko sati. Stavite ih u posudu koju ste prethodno iskuhali i koja je sterilna. Dodajte 2 žličice ricinusova ulja i promiješajte. Ostavite smjesu dva dana u zatvorenoj posudici, zatim izvadite limun, a ulje ostavite za serum. Njime tretirajte vaše trepavice svaku večer nakon skidanja šminke.

 

sretna.story.hr

Pretraži