Sjajne ideje za organizaciju vaše garderobe

Imati odlagalište za odjeću i obuću te modne dodatke na mjestima koje nisu klasični ormari je trend u uređenju interijera. Postanite i vi dio te priče!   Stalci, vješalice, kutije i komode zamijenile su klasične ormare u mnogim domovima i s vremenom postale pravi hit. No, njihova sve češća uporaba te popularnost nisu samo stvar […]

Imati odlagalište za odjeću i obuću te modne dodatke na mjestima koje nisu klasični ormari je trend u uređenju interijera. Postanite i vi dio te priče!

 

Stalci, vješalice, kutije i komode zamijenile su klasične ormare u mnogim domovima i s vremenom postale pravi hit. No, njihova sve češća uporaba te popularnost nisu samo stvar trenda, nego i praktičnosti i funkcionalnosti. Često imamo male hodnike i spavaonice te nam je teško naći odgovarajući ormar kojim bi se rješio problem odlaganja odjeće, obuće te posteljine i prekrivača a usto i dobro iskoristio prostor. Naravno, najbolje rješenje bili bi ugradbeni ormari rađeni po mjeri koji odgovaraju dimenzijama naših soba ili pak ‘walk in’ garderoba – zasebne prostorije s policama u koju bismo pohranili sve svoje stvari. Donosimo vam nekoliko prijedloga kako vrlo povoljno možete riješiti problem skladištenja. Stalci su naročito praktični za hodnike jer vješalice nikada nisu dovoljno velike da mogu primiti sve jakne i kapute koje trenutno nosimo. Ovako se odjeća i manje gužva te izgleda pregledno i uredno. Na taj način rješavamo i problem one odjeće koju trenutno nosimo, a ne bismo je htjeli vratiti natrag u ormar nego još koji put odjenuti prije stavljanja u stroj za pranje.

Zavjesama odijeljen garderobni prostor vrlo je popularan u posljednje vrijeme i koristi se često u mladalačkim interijerima. Sustav modularnih polica možete naručiti po svojoj mjeri trgovinama namještaja. Sistem zavjesa vrlo je praktičan i kada nešto želite zakloniti ili kada niste u mogućnosti nabaviti nove police. Zavjese će prekiriti takve nedostatke.

Evo rješenja kako u svega jedan četvorni metar staviti svu garderobu. Velike duboke ladice komode mogu primiti jako puno odjeće koja je za slaganje, a mala vješalica kapute, košulje i haljine. Ispod vješalice našlo se mjesta i za dodatno odlaganje obuće i prljavog rublja.

Sjajan primjer kako možete uz pomoć zavjesa, jedne police i metalne štange stvoriti garderobni prostor iza kreveta. Dodatkom dekorativnih elemenata tak prostor će dobiti i drugu namjenu te će izgledati estetski lijep. Birajte zavjese svjetlije boje kako ne bi garderoba ne bi zagušivala prostor.

Metalna štanga tvore idealno riješenje, zar ne? Možete ih naručiti kod stolara ili u specijalziranim radnjama koje prodaju ‘sirove’ materijale za izradu namještaja te ih zamoliti da ih obrade. Nakon toga trebate ih samo pričvrstiti na zid.

Most iznad kreveta ne mora činiti samo zatvoreni ormari i police, nego i garderobni prostor. I ovako ćete uštedjeti na prostoru te iskoristiti pozadinu iza kreveta u slučaju da nemate mjesta za ormar.

Budite domišljati i iskoristite stare ljestve tako da njih odlažete odjeću. One mogu poslužiti i kao otvorena fronta ormara ispod koje će biti djelomično sakrivene i zaštićene police na koje ćete odložiti svoje svoje stvari. Izvrsno rješenje za predsoblja!

living.vecernji.hr

 

Pretraži