Koliko ste sigurni da pravilno čistite lice?

Neprestano kupujete razne skupocjene kreme i proizvode kako bi vaša koža lica izgledala što bolje, no ona uglavnom ostaje ista ili se njeno stanje čak pogoršava? Jeste li prije kupnje svih tih proizvoda za njegu lica razmislili o vašem tipu kože, a zatim o pravilnom čišćenju lica, koje je ujedno i najbitniji čimbenik kod održavanja zdrave i lijepe kože lica? U nastavku […]
Neprestano kupujete razne skupocjene kreme i proizvode kako bi vaša koža lica izgledala što bolje, no ona uglavnom ostaje ista ili se njeno stanje čak pogoršava?
Jeste li prije kupnje svih tih proizvoda za njegu lica razmislili o vašem tipu kože, a zatim o pravilnom čišćenju lica, koje je ujedno i najbitniji čimbenik kod održavanja zdrave i lijepe kože lica? U nastavku doznajte sve o pravilnom čišćenju lica

Čišćenje lica mnogi danas uzimaju zdravo za gotovo i često to ne čine uopće ili to čine polovično. Primjerice, mnogo ljudi koristi obične sapune kod čišćenja lica, koji su namijenjeni čišćenju tijela, a na licu nerijetko ostavljaju štetne tragove ili čine kožu izuzetno suhom.

Čišćenje lica mora biti temeljito, no isto tako, treba ispravno odabrati proizvode namijenjene vašem tipu kože, posebice ako je koža suha ili ako patite od kožnih poremećaja, kao što su rosacea ili akne.

Čišćenje lica kod kuće

Prije nego počnete čistiti lice, pripremite sve potrebne proizvode, kao i ručnike te gumicu ili traku za kosu ako vam je potrebna. Najvažnije od svega je da prije čišćenja lica dobro operete ruke, kako bakterije koje su se nakupile tijekom dana na rukama ne bi došle u dodir s vašim licem.

Kod većine ljudi, čišćenje lica je potrebno obaviti ujutro i navečer prije odlaska u krevet, no ako imate masnu kožu te ako ste u prilici, učinite to barem tri puta dnevno, kako bi se vaša koža lica osjećala svježe. Pri određivanju proizvoda kojim ćete čistiti i njegovati vaše lice, uzmite u obzir tip kože. Njega kože proizvodima koji nisu namijenjeni vašem tipu kože, može uzrokovati pojavu crvenila i isušenosti kože.

Kod osjetljive kože, kao i kod one s aknama ili rozacejom, potrebno je koristiti nježne proizvode za čišćenje kao i nježne kreme nakon čišćenja lica.

Odaberite proizvode koji ne sadrže aditive i parabene, pa tako ni umjetne mirise. Mnogi biraju proizvode za čišćenje lica prema mirisu, jer misle kako svaki dobar proizvod miriše dobro. No, prava istina je da mirisi nerijetko štete našoj koži i vodeći su uzrok nepravilnostima na koži.

Čišćenje lica i temperatura vode

Pripazite da voda kod prvog umivanja bude topla, odnosno mlaka, kako bi pripremili pore lica na čišćenje, a zatim kod ispiranja koristite umjereno hladnu vodu, kako bi se te iste pore lica zatvorile. Svakako izbjegavajte ispiranje lica vrućom vodom, koja nerijetko dodatno suši kožu.

Osim proizvoda namijenjenih vašem tipu kože, bilo bi dobro da vodite računa i o čistoći ručnika koje koristite. S kožom moramo postupati nježno, kako kod čišćenja tako i kod brisanja lica, a veoma je bitno da vaši ručnici budu mekani i nježni. Također, pripazite da oni uvijek budu čisti, kako biste izbjegli kontra efekt, odnosno prljanje kože tijekom čišćenja lica.

Poslije čišćenja lica obavezno hidratizirajte kožu hidratantnom kremom ili uljem.

Hidratizacija lica

Hidratizacija lica je vrlo bitna jer pomaže hijaluronskoj kiselini u našoj koži da nahrani i hidratizira kolagen. Hidratizacija kože je iznimno važna ako želimo zadržati zdrav i mladolik izgled kože.

Ako želite na potpuno prirodan način hidratizirati svoje lice, preporučujemo vam organsko ulje jojobe, koje se pokazalo odličnim za razne tipove kože. Organsko ulje jojobe možete koristiti na suhoj, ali i na masnoj koži, što mnoge iznenađuje budući da ulja maste kožu.

Organsko ulje jojobe regulira proizvodnju sebuma u našoj koži te tako pomaže kod problematične i masne kože.

lice

Piling lica

Piling, odnosno dubinsko čišćenje lica preporučujemo jednom tjedno, također s prirodnim proizvodima. Pilingom uklanjamo mrtve stanice kože s površine lica, no isto tako dubinski njegujemo lice, a garantirano je da ćete se poslije pilinga i bolje osjećati.

Rhassoul maska za piling uz pomoć zrnaca jojobe i vulkanske mineralne rhassoul gline, blago uklanja mrtve stanice, izvlači bakterije koje uzrokuju prištiće, kao i toksine, teške metale i prljavštinu koja se taloži duboko u borama.

Također, ova maska za piling regulira prirodna ulja u koži, čime se smanjuje izbijanje prištića i obnavlja nadražena koža lica sklona prištićima, što je posebno korisno za kožu sklonu aknama i prištićima. Zapamtite da je koža vaš najvrjedniji nakit, kojemu treba puno pažnje i ljubavi. Odaberite samo najbolje za vašu kožu lica i posvetite joj puno vremena, a rutinu svakodnevnog čišćenja lica započnite već danas.

krenidravo.rtl.hr

Pretraži