Uz naše savjete depilacija će manje boljeti!

 Photo by form PxHere   Svi smo svjesni da ljepota boli, ali i da je depiliranje voskom jedan od najboljih načina uklanjanja dlačica od obrva do bikini linije, zato Vam otkrivamo nekoliko trikova koji mogu biti od pomoći da Vas depilacija voskom manje boli. Ako budete pratile ova upustva manje će biti suza! Izaberite pravog […]
 Photo by form PxHere

 

Svi smo svjesni da ljepota boli, ali i da je depiliranje voskom jedan od najboljih načina uklanjanja dlačica od obrva do bikini linije, zato Vam otkrivamo nekoliko trikova koji mogu biti od pomoći da Vas depilacija voskom manje boli. Ako budete pratile ova upustva manje će biti suza!

Izaberite pravog profesionalca

Iako vam se ponekada učini da čupanje dlaka voskom i nije neki poseban nauk, ipak je bitno da idete kod pravog profesionalca da vam to uradi, jer samo on zna kako da Vas izdepilira tako da Vam suze što manje idu na oči.

Pravi profesionalac zna kako da dlake iščupa brzo, gotovo bezbolno, a da pritom vodi računa o Vašoj koži.

Zakažite depilaciju nakon menstruacije

Bilo bi dobro da se za depilaciju odlučite barem tri dana nakon menstrualnog ciklusa. Ali s obzirom da je svaka žena drugačija, predlažemo da same istestirate svoje tijelo i pronađete najbolji period za depilaciju u mjesecu.

Pijte dosta vode…

Hidratacija je ključ u smanjivanju bola. Kada dobro hidratizujete kožu dlake se mnogo lakše čupaju, a samim tim je i čupanje mnogo prijatnije.

NIKAKO NE KONZUMIRAJTE KOKTELE PRIJE DEPILACIJE

Ukoliko ste od onih koji misle da će ih koja čašica alkohola prije depilacije smiriti i ublažiti bol, ne zavaravajte se! Alkohol zatvara pore. Otvorene pore manje bola, zatvorene više bola! Zato ćete uz alkohol depilaciju, ustvari, mnogo teže izdržati!

URADITE PILING PRIJE DEPILACIJE

Uklonite na vrijeme mrtve ćelije kože. Prije svega to će Vam smanjiti urastanje dlaka, depilacijom će se mnogo bolje, detaljnije iščupati jer će uhvatiti čak i najkraće dlake, koža će biti glatka i što je najbitnije manje će boljeti.

RASPITAJTE SE SA KOJIM VOSKOM KOZMETIČARI RADE

Nisu sve depilacije iste. Sintetički vosak nije baš najbolje rješenje. Mnogo boli, a ponekada s dlakama skine i sloj kože. AUĆ! Zato, prije nego što zakažete depilaciju raspitajte se koji vosak će koristiti i tražite da to bude onaj prirodni. On je pravljen da skida samo dlake, ne i kožu! On se lakše razvlači po koži, dlaku čupa iz korjena, ne lomi je, a prirodnim sastojcima čak i pozitivno djeluje na kožu!

prva.rs

Pretraži