Jens jakne nove generacije

Traper jaknu nosili su svi – od Marilyn Monroe preko Madonne do Rihanne, a s veseljemih nosimo i mi. Obožavale su ih naše mame, a s veseljem ćemo ih nositi i mi ovog proljeća i ljeta. Prva traper jakna svijetlo dana ugledala je 1880. godine, a stvorio ju je Levi Strauss, osnivač brenda Levi’s. Godinama […]
Traper jaknu nosili su svi – od Marilyn Monroe preko Madonne do Rihanne, a s veseljemih nosimo i mi.

Obožavale su ih naše mame, a s veseljem ćemo ih nositi i mi ovog proljeća i ljeta.

Prva traper jakna svijetlo dana ugledala je 1880. godine, a stvorio ju je Levi Strauss, osnivač brenda Levi’s. Godinama su je nosili samo kauboji, rudari i radnici na željeznicama, a osamdesetak godina kasnije stigla je i u ženske ormare i postala must-have hit casual asortimana svake garderobe. Voljela ju je čak i Marilyn Monroe!

Traper jakna nosila se u svim mogućim bojama i oblicima, a najpopularniji je bio oversized kroj pa su je žene često posuđivale od svojih muškaraca i zatim joj ‘frkale’ rukave. U devedesetima su jakne postale uže i kraće, u ‘nultima’ uske i strukirane, a zatim su odspavale dugačak zimski san i napokon ponovno osvanule u izlozima dućana.

Udobne traper jakne obožavaju it-cure poput Hailey Baldwin, Rihanne, Rite Ore, Kaie Gerber i Emily Ratajkowski, a sve se češće viđaju i na street style fotkama i modnim pistama. Odlične jakne od trapera u svojoj je posljednjoj kolekciji u New Yorku predstavio Ralph Lauren, a Tommy Hilfiger kapsula – kolekcijom vratio je hit jeans komade iz devedesetih.

gloria.hr

Pretraži