Vrijeme je za lijepa stopala

©Africa Studio – stock.adobe.com Stiglo je lijepo vrijeme i ljetne sandalice. U nastavku pročitajte kako da se riješite ispucalih peta i zadebljale kože. Zimi je lako zapostaviti neke dijelove tijela koji nisu izloženi pogledima kao ljeti, ali zašto bi bilo tako? Evo nekoliko jednostavnih savjeta da vaša zapuštena stopala, a pogotovo pete, postanu lijepe, mladenačke […]

©Africa Studio – stock.adobe.com

Stiglo je lijepo vrijeme i ljetne sandalice.

U nastavku pročitajte kako da se riješite ispucalih peta i zadebljale kože.

Zimi je lako zapostaviti neke dijelove tijela koji nisu izloženi pogledima kao ljeti, ali zašto bi bilo tako? Evo nekoliko jednostavnih savjeta da vaša zapuštena stopala, a pogotovo pete, postanu lijepe, mladenačke i mekane. Ono što je najbolje od svega – ne trebate posjetiti kozmetički salon!

● Prije nanošenja bilo čega na stopala, operite ih koristeći blagi sapun. Nakon toga umasirajte ulje sezama pa obucite pamučne čarape koje ćete nositi čitavu noć.

● U lavor s toplom vodom iscijedite sok polovice limuna i namočite stopala desetak minuta. Nakon što je koža omekšala, strugaljkom za pete uklonite zadebljalu kožu.

● Kokosovo ulje jedan je od boljih proizvoda za njegu kože. Brzo prodire u kožu, čak i brže od bademovog, ne masti je i ugodnog je mirisa. Najviše blagodati donosi za ispucalu i isušenu kožu. Nanesite kokosovo ulje na pete kružnim pokretima i obucite pamučne čarape s posebnom namjenom. Ujutro strugaljkom uklonite grubu kožu, isperite stopala mlakom vodom i posušite tapkajući ručnikom.

● I za kraj, kada se koža na stopalima oporavi, prije spavanje svaku noć na stopala nanesite bogatu hidratantnu kremu.

 

net.hr

Pretraži