Nova dimenzija u oftalmologiji

Tvrtka Carl Zeiss lider u proizvodnji mikroskopa, ali i ostalih optičkih pomagala dala je Klinici Svjetlost na probno korištenje prvi digitalni mikroskop za hirurgiju oka na svijetu Artevo 800. Mikroskop se nalazi u zagrebačkoj Svjetlosti gdje su naši hirurzi za prednji i stražnji segment isprobali napredne mogućnosti izvođenja hirurških zahvata na prednjem i stražnjem segmentu […]
Tvrtka Carl Zeiss lider u proizvodnji mikroskopa, ali i ostalih optičkih pomagala dala je Klinici Svjetlost na probno korištenje prvi digitalni mikroskop za hirurgiju oka na svijetu Artevo 800.
Mikroskop se nalazi u zagrebačkoj Svjetlosti gdje su naši hirurzi za prednji i stražnji segment isprobali napredne mogućnosti izvođenja hirurških zahvata na prednjem i stražnjem segmentu koristeći naočale za 3D sliku, čime su u potpunosti zakoračili u novu dimenziju oftalmološke hirurgije.
Ovaj napredni mikroskop posjeduje i OCT koji u realnom vremenu hirurgu daje informaciju o morfološkoj građi promatranog tkiva na prednjem segmentu.
Prof.dr.sc.Nikica Gabrić, hirurg s preko 60.000  operacija, izveo je zahvate prednjeg segmenta oka, dok je funkcije mikroskopa stražnjeg dijela oka izveo doc.dr.sc.Ratimir Lazić, jedan od najboljih vitreoretinalnih hirurga u Europi.
S obzirom na napredne funkcije i građu mikroskopa, tvrtka Zeiss poslala je Michelle Van Wyk koja je glavni edukator za Carl Zeiss u svijetu.
Ona je ovom prilikom ostala oduševljenja razinom tehničke opreme i stručnošću u Klinici Svjetlost, ali i nevjerojatnom brzinom kojom su znanje upili hirurzi Klinike Svjetlost.

Pretraži