Put do željenih i trajno našminkanih usana, permanent make up

Svakako, ono što se uvijek trudim naglasiti i savjetovati svojim klijenticama, jeste to da trajna šminka nisu tretmani čije rezultate trebaju svi odmah da primjete. Trajna šminka treba da naglasi prirodnu ljepotu, a da pritom bude skoro neprimjetna. Upravo je u tome sva ljepota ovih tretmana!   Ljudmila Valjevac je 12 godina u industriji ljepote, […]

Svakako, ono što se uvijek trudim naglasiti i savjetovati svojim klijenticama, jeste to da trajna šminka nisu tretmani čije rezultate trebaju svi odmah da primjete. Trajna šminka treba da naglasi prirodnu ljepotu, a da pritom bude skoro neprimjetna. Upravo je u tome sva ljepota ovih tretmana!

 

Ljudmila Valjevac je 12 godina u industriji ljepote, 8 godina master permanent make up i 5 godina vlasnica firme Beauty house d.o.o. Također je i edukator za permanent make up. Do sada je obučila preko 400 osoba različitim tehnikama i uradila preko 4500 tretmana permanent make upa. Pobjednica je u takmičenju „Master profi“ 2018. godine u Rusiji.

 

Danas, u 21. vijeku, kada je ritam života znatno ubrzan, žene sve manje imaju vremena da se posvete sebi i svom izgledu. Upravo to je i razlog zbog kojeg se sve više njih odlučuje za trajnu šminku.

U odnosu na svoje početke, trajna šminka danas može i treba da izgleda jako prirodno i neprimjetno, kako bismo uz pomoć iste istakli ono najljepše na svom licu, te sakrili nedostatke. Za časopis BeautiFUL o permanent make upu piše Ljudmila Valjevac.

Trajnu šminku možemo da radimo na obrvama, očima (eyeliner) i usnama.

Većini dama su prvi izbor svakako obrve!

Tehnika trajne šminke na obrvama, sjenčenje

Obrve su moćan alat pomoću kojeg se znatno mogu promijeniti crte lica, također igraju veliku ulogu u naglašavanju naših emocija, kao i u neverbalnoj komunikaciji.

Danas postoji nekoliko tehnika trajne šminke obrva, a ona koju bih ja izdvojila kao najprirodniju je svakako sjenčenje.

Ova tehnika ima nekoliko naziva, a neki od njih su: Shading, Ombre, Puder obrve, Mikropigmentacija, Microshading. Sjenčenje obrva je tehnika koja se radi mašinicom, a mikro tačkice koje ostaju na obrvama kao rezultat, čini iste prividno gušćim. Za razliku od drugih, ova tehnika ne oštećuje i ne mijenja strukturu kože, a obrve mogu izgledati veoma prirodno, ali i intenivno.

Ovo je tehnika koja se zahvaljujući površinskom radu, prijelazima i načinu rada, može prilagoditi svakoj osobi individualno.

Eyeliner sa sjenkom

Kada je riječ o očima, najpopularnija i najtraženija tehnika je: Eyeliner sa sjenkom ili Stardust tehnika. Kao što je slučaj i sa obrvama, ova tehnika može da se prilagodi svakoj osobi i svakom oku individualno, a rezultat može da bude jako prirodan, ali i izuzetno naglašen. Zahvaljujući ovoj tehnici, oči su prividno naglašenije, a trepavice izgledaju gušće i intenzivnije.

Akvarel i Ombre na usnama

U skorije vrijeme, sve popularniji tretman jeste trajna šminka usana. A tehnike koje daju najljepše i najprirodnije rezultate su: Akvarel i Ombre. Zahvaljujući ovim tehnikama usne će izgledati malo punije, dobit će lijepu boju, a niko neće ni pretpostaviti da ste nešto radili na istim, pa je samim tim prirodan izgled zagarantovan.

Svakako, ono što se uvijek trudim naglasiti i savjetovati svojim klijenticama, jeste to da trajna šminka nisu tretmani čije rezultate trebaju svi odmah da primjete. Trajna šminka treba da naglasi prirodnu ljepotu, a da pritom bude skoro neprimjetna. Upravo je u tome sva ljepota ovih tretmana!

A ja sam tu da vam uljepšam, ali i olakšam život sa trajnom šminkom!

 

Pretraži