Njegovane ruke su odraz ženstvenosti

Možete uvijek imati lijepe ruke, ako im posvetite dovoljno svog vremena. To ne znači da morate trošiti puno novaca, rješenje je u sljedećih nekoliko savjeta koji će vam pomoći. Postoji nekoliko namirnica, a na popisu se našlo i maslinovo ulje. Morate priznati da odišete samopouzdanjem kada imate lijepe i sređene ruke i nokte. Ali da […]

Možete uvijek imati lijepe ruke, ako im posvetite dovoljno svog vremena. To ne znači da morate trošiti puno novaca, rješenje je u sljedećih nekoliko savjeta koji će vam pomoći. Postoji nekoliko namirnica, a na popisu se našlo i maslinovo ulje.

Morate priznati da odišete samopouzdanjem kada imate lijepe i sređene ruke i nokte. Ali da bi naše ruke izgledale lijepe i njegovane, moraju da budu zdravi. Za časopis BeautiFUL piše nail edukator Slavica Mišić.

Slavica Mišić, distributer Nugenesis nails proizvoda i vlasnica kozmetičkog salona Bellezza, u Banja Luci. Radila je na televiziji kao vizažist, radila je mnoge revije, izbore za mis i muzičke festivale po Bosni i Hercegovini. Mišić je posjetila mnoga međunarodna takmičenja. Iza njenog rada stoje mnoge uspješno obučene djevojke. Trenutno je edukator za Nugenesis nails. Pored toga, u svom salonu nudi različite tretmane.

Ukoliko imate viška vremena, posvetite se kućnoj njezi noktiju, ili ukoliko ipak nemate viška vremena, na svu sreću postoje kozmetički saloni u kojima će se stručno osoblje brinuti o ljepoti vaših noktiju i ruka. Pored vanjske ljepote noktiju, svakako da je jako bitno šta to ustvari dolazi iznutra. Ukoliko imate problema sa noktima, svakako da savjetujem da svakodnevno unosite vitamine A, E i D. Savjetujem i da povečate unos kalcija, proteina i minerala: željezo, silicij, cink, esencijalne masne kiseline.

Pojačajte cirkulaciju u rukama i prstima. Mali trik kojim ćete to postići, jeste da svakodnevno tapkamo vrhovima prstiju, kao da sviramo klavir. Povečavanjem cirkulacije, nokti
će brže rasti.

Budi sama svoj majstor

Ukoliko želite da se sami posvetite svojim noktima i rukama, slijedite moje upute. Prije svega jako je bitno da dva do tri puta sedmično radite piling vaših ruku.

Ne zaboravite na piling ruku s kojim ćete ukloniti odumrle stanice, te omogućiti koži da diše. Pored gotovih proizvoda možete i sami napraviti smjesu za piling od maslinovog ulja i šećera. Pomiješajte sastojke i potom utrljajte na ruke, a posebno na područje između prstiju. Nakon toga isperite smjesu.

Ruke bi bilo dobro zaštititi i dok čistite po kući i to s gumenim rukavicama. Tako ćete izbjeći da koža na rukama dođe u kontakt s hemikalijama i mnogim deterdžentima. Dok perete ruke pazite da je voda mlaka, jer velike razlike u temperaturi mogu dosta oštetiti kožu na rukama.
Poslije pilinga ruke će biti tako lijepe i nježne. Nakon pilinga uzmite rezač za zanoktice i skinite svu staru kožu i zanoktice oko noktiju. Zatim skratite nokte i uzmite blagu turpiju i isturpijajte prednji dio nokta. Ako ih ne želite lakirati onda uzmite kremu za nokte i dobro utrljajte na nokatnu ploču. Piling ruku možete raditi dva do triputa sedmično, a kremu za nokte možete stavljati svako veče. Ako želite lakirati nokte, onda poslije pilinga morate odmastiti nokte alkoholom. Prije boje uvijek staviti podlak zbog kolorizacije nokta i onda nanesite željenu boju ,a preko boje nadlak da lak duže traje.

Kada skidate lak, skidajte ga sa skidacem laka nikako acetonom, jer aceton isuši i uništi ploču nokta. Ako želite nešto trajnije na noktima, onda birajte prah sa vitaminima jer je on prirodan i ne oštečuje nokte. Taj tretman možete zakazati u kozmetičkom salonu Bellezza, u Banja Luci.

Pretraži