Šta je parafinski vosak i kako se koristi

Parafinski vosak je bijeli ili bezbojni mekani, čvrsti vosak. Često se koristi u salonima za omekšavanje kože i spa tretmanima na rukama, kožici i stopalima, jer je bez boje, okusa i mirisa. Također se može koristiti za ublažavanje bolova u bolnim zglobovima i mišićima. Parafinski vosak ima kozmetičke i terapeutske prednosti. Kozmetički se parafinski vosak […]

Parafinski vosak je bijeli ili bezbojni mekani, čvrsti vosak. Često se koristi u salonima za omekšavanje kože i spa tretmanima na rukama, kožici i stopalima, jer je bez boje, okusa i mirisa. Također se može koristiti za ublažavanje bolova u bolnim zglobovima i mišićima.

Parafinski vosak ima kozmetičke i terapeutske prednosti.

Kozmetički se parafinski vosak često nanosi na šake i stopala. Vosak je prirodni omekšivač, pomažući koži da postane podatna i meka. Terapijska korist parafinskog voska ogleda se u tome što se može koristiti za ublažavanje bolova u rukama osoba sa osteoartritisom, reumatoidnim artritisom i drugim smetnjama vezano za pokretljivost zglobova.

Parafinski vosak testiran je u laboratoriju kako bi bio siguran i higijenski na tijelu. Potpuno je prirodan i ima nisku tačku topljenja, što znači da se lako može nanijeti na kožu na temperaturi dovoljno niskoj da ne izazove opekline ili plikove. Međutim, ako imate vrlo osjetljivu kožu, parafinski vosak može izazvati osip na vrućini. Osip od vrućine rezultira malim crvenim kvržicama na koži koje mogu biti svrbežne i neugodne.

Pretraži