Svilene trepavice, sve popularnije

Pored njege lica,trepavice su zauzele važno mjesto u svijetu ljepote i kozmetičkih tretmana. Riječ je o tretmanu koji nije bolan i koji će naglasiti ljepotu vašeg pogleda.   Nikolina Jotić već 10 godina ima zvanje kozmetičara, edukator je za BiH za austrijski brend Julijana Lashes. Zapratite je na njenom instagram profilu nina_stefi.   Zanosan pogled […]

Pored njege lica,trepavice su zauzele važno mjesto u svijetu ljepote i kozmetičkih tretmana. Riječ je o tretmanu koji nije bolan i koji će naglasiti ljepotu vašeg pogleda.

 

Nikolina Jotić već 10 godina ima zvanje kozmetičara, edukator je za BiH za austrijski brend Julijana Lashes. Zapratite je na njenom instagram profilu nina_stefi.

 

Zanosan pogled je ono što prvo primjetimo kod osobe. Svako želi da privuče pažnju na sebe određenim detaljima, pogotovo žene, koje danas ne izlaze bez šminke nikuda. Ranije su glavni adut bile usne i crveni ruž, dok danas titulu vodećeg aduta imaju oči.

Oči su ogledalo duše. Nije neko to smislio bezrazložno. Debela potpora se krije iza te konstatacije. Kada razgovaramo, osobu gledamo u oči. Zato se treba pobrinuti da one uvijek i u svakoj prilici izgledaju zanosno i zavodljivo, bez puno šminke i potpuno prirodno.

Pored njege lica, trepavice su zauzele važno mjesto u svijetu ljepote i kozmetičkih tretmana. Riječ je o tretmanu koji nije bolan i koji će naglasiti ljepotu vašeg pogleda.

SVILENE TREPAVICE 1;1

Jedna je od metoda nadogradnje trepavica, gdje se jedna extenzija (vještačka dlaka) aplicira na jednu prirodnu dlaku. Njima se postiže efekat volumenskih i dugih trepavica prirodnijeg izgleda, jer su extenzije težine prirodne dlake sa blagim sjajem i zato ih zovemo svilene trepavice.

 

RUSKI VOLUMEN

Ova metoda se radi kod klijentica koje žele glamurozniji izgled trepavica. Ovaj metod se razlikuje od prethodnog po tome što svaka extenzija sadrži više dlaka u jednom snopu koje se apliciraju na jednu prirodnu dlaku. Metodom ruski volumen trepavice su dosta gušče i veće.

Postoje različiti tipovi ekstenzija: 3D,4D,5D pa čak do 9D zavisi od želje klijentice.

Sam proces tretmana traje od sat do dva vremena, a njihova korekcija se radi nakon 3 nedelje kako bi trepavice uvijek izgledale uredne.

Kada imate trepavice gotovo da nemate potrebu za šminkanjem, ali šminkanje nije zabranjeno, osim maskare. Prilikom skidanja šminke ne koriste se preparati na bazi ulja jer ulje rastvara ljepilo i samim tim trepavice bi brzo otpale.

Pretraži