Muške frizure modernog doba

Za beautiFUL piše: Haris Sabotić, osnivač Change studia od 2011. godine. Kao barber, mogu sa sigurnošću reći da se izgledi frizura i želja za promjenama, sa novim dobom itekako primjeti. Frizure koje zahtjevaju dužinu su se počele vraćati u modu. Frizure koje su sve više IN među muškom populacijom zahtjevaju veliko znanje barbera. To su […]

Za beautiFUL piše: Haris Sabotić, osnivač Change studia od 2011. godine.

Kao barber, mogu sa sigurnošću reći da se izgledi frizura i želja za promjenama, sa novim dobom itekako primjeti. Frizure koje zahtjevaju dužinu su se počele vraćati u modu.

Frizure koje su sve više IN među muškom populacijom zahtjevaju veliko znanje barbera. To su frizure jako modernog stila, sa dugim šiškama, isfenirane prema gore, dok je gornji dio razbacan u više smjerova. U nastavku teksta Haris Sabotić objašnjava nove trendove muških frizura.

 

Takve frizure se mogu kombinovati i sa kratkim šiškama i sa fadom(sjenčenje).

Mislim da je trenutno veliki deficit znanja barbera za šišanje duže kose, jer su godinama unazad u modi fade frizure, gdje su i savladali tu tehniku šišanja. Međutim, izazov slijedi kada klijent dođe u salon sa dužom kosom i zahtjeva oblikovanje kose, zapita se kako ovo ošišati?

Mi u Change studiu radimo na stalnom educiranju naših barbera, između ostalog nudimo i našu edukaciju koja je u kontaktu sa svjetskom poznatom akademijom Men Spire Academy, gdje nudimo najmodernije tehnike šišanja duže i kraće kose.

Za nove frizure koje dolaze potrebni su proizvodi za stiliziranje frizure. Moja preporuka je Sea solt sprey, morska voda koja se koristi prije sušenja, koji kosi daje blago učvrščivanje, a može se kombinovati sa mat kremom.

Također, moja preporuka je da koristite okruglu četku sa iglicama, za feniranje, te ćete s njom moći lakše oblikovati kosu.

 

Brada

U zadnje vrijeme imidž brade je doživjelo veliku ekspanziju širom svijeta, gdje su mnogi muškarci počeli puštati svoju bradu. Ove godine su u modi kraće brade sa blagim sjenčenjem od solufa prema obrazima.

Za njegu brade potrebno vam je kvalitetno ulje, koje bradi daje blagi sjaj i njeguje dlaku. Na tržištu postoje ulja koja potiču rast dlake na dijelovima gdje brada ne raste. Posebnu pažnju obradite da li proizvod u sebi sadrži koritikosteroide, koji su jako štetni za kožu.

O Change studiu

Prva stavka dobrog poslovanja jeste dobar tim ljudi s kojim radite. Druga stavka uspjeha su edukacije, kojih svakako ne manjka. To potvrđuje event koji smo organizovali sa Joshom Lamonacom, vrsnim barberom iz Engleske, na koji smo veoma ponosni.

Sa zadovoljstvom najavljujem otvaranje drugog salona u Bingo City centru u Sarajevu. Također je dostupna Franšiza Change studia, te ukoliko neko želi franšizu može se obratiti na kontakte koji se nalaze ispod.

 

@f.s_change

Fb: Change Studio Sarajevo

Tel: 061 311 863

Pretraži