Zavodljiv pogled ispod dugačkih i bujnih trepavica je san mnogih žena

Apsolutno DA. Zahvaljujući današnjim metodama i tretmanima žene imaju priliku popraviti ili upotpuniti svoj izgled i olakšati sebi u svakodnevnom životu. Nadogradnja trepavica je potpuno bezbolan i siguran način da upotpunite svoj look i lice lijepim i zanosnim trepavicama. Neira Hukić, vlasnica salona Maderola u Sarajevu.       Poznajem dosta djevojaka koje do sada […]

Apsolutno DA. Zahvaljujući današnjim metodama i tretmanima žene imaju priliku popraviti ili upotpuniti svoj izgled i olakšati sebi u svakodnevnom životu. Nadogradnja trepavica je potpuno bezbolan i siguran način da upotpunite svoj look i lice lijepim i zanosnim trepavicama.

Neira Hukić, vlasnica salona Maderola u Sarajevu.

 

 

 

Poznajem dosta djevojaka koje do sada nisu radile nadogradnju trepavice, ali sam sigurna da propuštaju odličnu priliku da uvijek budu spremne, jer kako sam i kazala, sa trepavicama izgledate uvijek spremne pa čak i bez šminke. Samim tim olakšavate sebi jutarnje spremanje.

Ukoliko nemate prirodno duge trepavice, onda u pomoć uskaču profesionalci, kroz razgovor sa Neirom Hukić smo saznali više detalja.

BeautiFUL: Kako bi nam trepavice bile duže za to su zaduženi profesionalci, pa nam recite nešto više o nadogradnji trepavica. Za početak, koliko se žene odlučuju za ovaj tretman?

Maderola: Možda ne biste vjerovali, ali mnogo. Posebno u posljednje vrijeme gdje je nadogradnja trepavica postala apsolutni trend i ‘must have’ detalj na licu. Benefit ugradnje trepavica je da ste uvijek spremne, bez puno truda i šminkanja. Moja najbolja reklama su moje klijentice koje ponosno nose moje trepavice.

BeautiFUL: Šta je nadogradnja trepavica?

Maderola: Nadogradnja trepavica je neinvazivan tretman na koji se odlučuje veliki broj ženske populacije. Radi se tako što se pramenovi stavljaju (lijepe) na prirodne trepavice,  te one stoje do momenta dok prirodne trepavice ne počnu opadati (prirodnim putem). Mnoge žene nisu upoznate sa činjenicom da prirodnim putem dnevno s jednog oka opadne 4-5 trepavica koje se regenerišu. Dosta žena misli da će ako ugrade trepavice, ostati bez svojih prirodnih, to nije istina.

Ako vam se pravilno apliciraju trepavice sa kvalitetnim materijalom, te se održavaju pravilno, nema načina da ostanete bez svojih trepavica.

BeautiFUL: Na koji način se tretman vrši, te koliko traje?

Maderola: Sve o tretmanu i ugradnji trepavica se dogovaramo na licu mjesta: oblik, duzinu, gustinu, look i slično.

Jako je bitno da se dogovorite sa klijentom oko željenog izgleda trepavica. Pogrešno je raditi na svakom klijentu iste trepavice. Prvenstveno, ne volimo svi iste stvari. Neke žene vole guste, neke kratke, neke rijetke, a neke duge trepavice. Također, bitno je naglasiti da svako oko ne može ni iznijeti svaki look jednako. Nekome stoji natural look, nekome cat eye look, nekome wispy, itd.

Bitno je samo da se konsultujemo prije početka tretmana i sve će biti kako ste zamislile.

 

BeautiFUL: Koje vrste postoje, te koje su Vama favorit?

Maderola: Postoji više vrsta trepavica i tehnika apliciranja. Vrste su ruski volumen, svilene trepavice i hybrid. Ruski volumen se radi u pramenovima, svilene se stavljaju jedna po jedna dlačica, a hybrid je mješavina ove dvije tehnike. Na osnovu tih tehnika pravimo lookove. Postoje cat eye look, doll eye look, 2D, 3D (sve do 10D), open eye look,wispy i još mnogi drugi. Po meni najbolji za održavati i najtraženiji jes wispy look. Wispy (engl. pramenast) je look koji izgleda baršunasto i pomalo nejednako, te dok vam opadaju trepavice ne vidi se znatna razlika. To je moj najdraži i ujedno najtraženiji look.

 

BeautiFUL: Za koju vrstu se djevojke najčešće odlučuju?

Maderola: Najtraženiji look od svih jeste wispy look. Također, moram istaknuti da uglavnom djevojke ugradnju trepavica rade postepeno.  Kad ih ugrađuju, prvi put uglavnom to bude neki natural look, sa ne toliko primjetnim trepavicama, poslije toga uzimaju gušće i duže, kako se privikuju na nadogradnju.

 

BeautiFUL: Niti jedno oko niti oblik nije isto, da li to stvara prepreke ili poteškoće u toku nadogradnje?

Maderola: Potpuno se slažem sa tom konstatacijom da niti jedno oko i oblik nisu isti, te s tim i moram reći da svakom ne stoji isti način postavljanja trepavica, kao što je gustoća, dužina i slično.

 

BeautiFUL: Kada su u pitanju korekcije, koliko često se trebaju raditi?

Maderola: Korekcija zavisi od prirodnih trepavica. Neke djevojke dolaze na korekciju svake druge sedmice, neke nakon 3 sedmice, neke nakon 5 sedmica, a neke čak i nakon 7. Prvenstveno zavisi od prirodnih trepavica, a onda od održavnja i ponašanja prema trepavicama. Trepavice imaju svoj životni vijek. Navela sam da dnevno u prosjeku s jednog oka otpadne 3-5 trepavica, nekome više nekome manje, neko ima masne trepavice, neko tanke, neko rijetke, neko kratke, neko unakrsne prirodno, neko iskrzane, što dokazuje da postoji dosta različitih primjera. Najveći faktor koji utječe na razdoblje izmđu korekcija jesu prirodne trepavice.

 

BeautiFUL: Koliko je štetna za oko ugradnja trepavica, na šta djevojke trebaju obratiti pažnju kako bi izbjegle eventualne neugodnosti kao npr iritacije, crvenila i sl?

Maderola: Nadogradnja nije štetna za oči niti za zdravlje. Prvenstveno treba napraviti dobar odabir lash artista kod kojeg ćete raditi tretman i povjeriti mu svoje oči i izgled. Mojim klijenticama uporno ponavljam da je higijena najvažnija. Ako se redovno peru i čiste i održavaju, i ako se drže svih pravila koje objasnim, onda nema problema. Ja nisam imala iskustva da moje klijentice nakon ugradnje imaju problem sa infekcijom ili crvenilom. Savjetujem djevojke da se prije tretmana dobro raspitaju kod koga idu i neka im cijena ne bude jedina vodilja.

 

BeautiFUL: Ukoliko želite možete nam navesti cijenu ugradnje, te korekcije istih.

Maderola: Cijena nadogradnje trepavica je 50 KM (sve tehnike), a korekcija 30 KM.

Samo su color lashes (trepavice u bojama) 70 KM.

 

 

 

Pretraži