Najbolji parfemi ove zime

Kupovina parfema može biti teška, a do sada nam 2020. godina nije bila nimalo olakšala izbor. Da, vidjeli smo sve parfeme nakon što su se pojavili na policama, a svi one imaju sanjive reklamne kampanje, slatke bočice, i najvažnije, vjerodostojne mirise. Pa, kako odabrati najbolji parfem? Zvuči očito, ali pripazite na note koje vam se […]

Kupovina parfema može biti teška, a do sada nam 2020. godina nije bila nimalo olakšala izbor. Da, vidjeli smo sve parfeme nakon što su se pojavili na policama, a svi one imaju sanjive reklamne kampanje, slatke bočice, i najvažnije, vjerodostojne mirise.

Pa, kako odabrati najbolji parfem? Zvuči očito, ali pripazite na note koje vam se i inače sviđaju. Na primjer, ako više volite lagani, svježi miris, vrijedi se odlučiti za citruse ili suptilnu cvjetnu kompoziciju. Savršen primjer bio bi Jo Malone Lime Basil and Mandarin koji ima svjež i začinjen miris limete i sočne mandarine.

Ako više volite nešto malo slađe, kupite savjete od Rihanne i isprobajte jedan od njenih omiljenih parfema –  Kilian Love Don’t Be Shy. Ovaj parfem sadrži slatke cvjetne note cvijeta narandže i nerolija, u kombinaciji sa bazom od kremastog mošusa, vanilije i karamele. Njam, zar ne?

Ili, ako želite da vaš parfem privlači pažnju, omamljujući orijentalni oud ili bogati miris začina mogu biti pravi put. Kultni parfem Toma Forda, Black Orchid ima primjese gorke čokolade, začina i vetivera.

Puno je izbora, ali mi smo na zadatku da vam olakšamo izbor. Pripremite se za screenshote, jer ovo su ženski mirisi koje jednostavno ne možemo prestati koristiti.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Daze Eau de Toilette

Viktor & Rolf Flowerbomb Eau de Parfum

Tom Ford Black Orchid Eau de Parfum Spray

Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum

Jo Malone London Lime Basil & Mandarin

Lancome La Vie Est Belle Eau de Parfum

Gucci Bloom Acqua Di Fiori Eau de Toilette

 

Pretraži