Novogodišnja proslava kod kuće – koji outfit odabrati?

bila je sve samo ne uobičajena, tako da su, naravno, ideje za novogodišnje ruho ove godine krenule u drugom smjeru. Bez obzira na to što su nam trenerke dosadile, šanse da obučemo koktel haljinu prekrivenu šljokicama su malene, a tu nastupaju svečani, prikladni kauči za impresioniranje Zoom gostiju. Samo zato što na kućnoj zabavi (onoj […]

  1. bila je sve samo ne uobičajena, tako da su, naravno, ideje za novogodišnje ruho ove godine krenule u drugom smjeru. Bez obzira na to što su nam trenerke dosadile, šanse da obučemo koktel haljinu prekrivenu šljokicama su malene, a tu nastupaju svečani, prikladni kauči za impresioniranje Zoom gostiju. Samo zato što na kućnoj zabavi (onoj naviše karanteni) nećete biti poput sardina s mnogo nepoznatih osoba oko vas, zahvaljujući karantinu, ne znači da biste trebali obilježiti novu godinu u trenerci u kojoj ste živjeli posljednjih osam mjeseci.

Kraj 2020. godine zahtijeva proslavu, a to je dovoljan razlog da se uskladite sa svojim ukućanima, partnerom ili kućnim biljkama dok dočekujete novu godinu. Sa sjajnom, jarkom svjetlošću na kraju dugog, mračnog tunela koji je pandemija koronavirusa, pristupamo 1. januaru s obnovljenim optimizmom – i nadom da stvari odavde mogu ići samo nabolje.

Stoga pripremite piće, uzmite grickalice i nabacite jednu od dolje navedenih ideja za novogodišnju odjeću!

Slip haljina

Stvari koje volimo kod slip haljina: U osnovi su spavaćice, nosive su tokom cijele godine, mogu biti dio casual ili elegantnih varijanti, a najbolje izgledaju u pratnji pletiva. Bez obzira oblačite li se slojevito, uz džemper ili rolku preko slip haljine, neka vam ona bude izbor u novogodišnjoj noći ako volite stil devedesetih.

Party pidžame

Možda nas je inspirisala Audrey Hepburn i svilena maska za oči u Doručku kod Tiffanyja, ili je možda kriva Carrie Bradshaw koja se u božićnoj noći provlačila kroz snježnu oluju u pidžama hlačama i krznenom kaputu. U svakom slučaju, pidžama je šik, a 2020. je sjajno vrijeme da svoju odjenete izvan spavaće sobe. Sada je vaša prilika da posegnete za perjem i satenom, jer je “prava” odjeća još uvijek rezervisana za normalne prilike.

Elegantni ogrtači

Koje je bolje vrijeme od kopiranja glamura Starog Hollywooda od novogodišnje noći i koji je bolji način za to nego uz svileni ogrtač? Odlučite se za klasični crnim, u boji slonovače, obogaćen perjem ili cvjetnim printom i uživajte u energiji ležernosti koju svi zaslužujemo nakon ove godine.

Čupave papuče

Još jedna pozitivna strana 2020. je mogućnost nošenja kućnih papuča vani, a da niko ne trepne okom, a ko može poreći katarzičan efekt plišanih papuča? Japanke ili zatvoreni prsti?-Također možete birati između šarenila, šljokica ili neutralnih tonova ovisno o novogodišnjem raspoloženju. U ovakvom trenutku ne računajte da ćemo uskoro odbaciti udobnu obuću.

Pretraži