Novogodišnji make up – našminkajte se sami kod kuće

Brzo: Zamislite vašu tipičnu novogodišnju šminku. Zamislili!!  Šta ste vidjeli? Usne u boji borovnice? Obilne količine sjaja? Ako upišete upit božićni make up u Pinterest, vidjet ćete more bordo i sjajnih lookova.  Ali to je u suštini i problem. Potpuno su predvidljivi, a vi zaslužujete da se istaknete iz masa, pa čak i ako ove […]

Brzo: Zamislite vašu tipičnu novogodišnju šminku. Zamislili!! 

Šta ste vidjeli? Usne u boji borovnice? Obilne količine sjaja? Ako upišete upit božićni make up u Pinterest, vidjet ćete more bordo i sjajnih lookova.  Ali to je u suštini i problem. Potpuno su predvidljivi, a vi zaslužujete da se istaknete iz masa, pa čak i ako ove godine zbog pandemije provedete u vašem domu, a ne na nekoj ludoj zabavi!

Vintage gala look

Ovaj look prezentira toliko dobrih tehnika, ali možda je najbitniji momenat ovog retro, femme fatale looka oštri cat eye od 360 stepeni koji se povezuje sa unutrašnjim uglom oka.

Počnite s olovkom ili puderom i iscrtajte cat eye puderom ili olovkom, jer je te dvije formule lakše očistiti od, recimo, tečnih formula. To može biti bilo koji puder koji imate kod kuće. Zatim ga označite sa nečim konačnim.  Ako se odlučite za olovku, preporučuje se da i na oba oka držite vrh jednako oštrim kako biste dobili ujednačenu definiciju. Za finiš koristite tečni tuš. Volimo ga više koristiti preko drugih preparata nego samoga, jer može malo „krvariti“ jer je fluidna, tečna formula, ali izgleda nevjerovatno preko drugih kozmetičkih preparata.

Da bi mačje oko izgledalo što oštrije, nakon praćenja linije iscrtane puderom ili olovkom, preporučuje se čišćenje linije štapićem za uši, nanošenje tečnog tuša, a zatim završetak smjelom, voluminoznom maskarom. Vaša podloga/puder/korektor trebaju doći nakon završetka šminkanja očiju kako ne bi došlo do padanja čestica maskare, sjenila ili tuša na vašu podlogu.

Pretraži