Ombre nokti – tehnika koju su zavoljele mnoge žene!

Zašto koristiti samo jednu boju kada biste mogli iskoristiti dvije ili tri? Ombre izgled savršen je za privlačenje pažnje. Usavršavanje ovog izgleda može biti pomalo izazovno. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da naučite kako napraviti ombre nokte koji će privući pažnju.   Prije nego što započnete važno je razmotriti nekoliko detalja. Izbor boje, […]

Zašto koristiti samo jednu boju kada biste mogli iskoristiti dvije ili tri?

Ombre izgled savršen je za privlačenje pažnje. Usavršavanje ovog izgleda može biti pomalo izazovno. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da naučite kako napraviti ombre nokte koji će privući pažnju.

 

Prije nego što započnete važno je razmotriti nekoliko detalja. Izbor boje, na primjer, može biti ključan za ombre izgled, pa pri odabiru boja odaberite nijanse koje su slične po tonu i svjetlini. Kako započinjete, odaberite parove koji se već dobro nadopunjuju, poput ružičaste i narančaste ili tirkizne i plave, jer ćete lakše kombinirati ove boje. Dok savladavate ombre izgled, isprobajte hrabrije kombinacije boja poput crne i bijele.

Oblik noktiju je još jedan važan faktor koji treba uzeti u obzir. Duži nokti izgledaju lijepo uz suptilan, minimalan stil noktiju, dok kraći nokti bolje podnose tamnije boje. Nakon što odaberete boje i procijenite oblik noktiju, vrijeme je da isprobate jednu od sljedećih ombre metoda.

 

Metoda 1: Spužvasti stil

Ova tehnika ombre noktiju najbolje funkcionira s tradicionalnim lakom. Uzmite spužvicu za šminkanje u obliku klina i dvije boje laka i slijedite ove korake kako biste stvorili savršen ombre.

Prije početka odrežite tanku traku spužve za šminkanje. To će pomoći da se ombre održi i smanjit će čišćenje kože oko nokta.

Nakon nanošenja osnovnog sloja, nanesite jedan tanki sloj izabranog laka na nokat.

Nanesite paralelne vodoravne pruge svake od vaših boja jednu do druge direktno na površinu spužve za šminkanje.

Lagano tapkajte spužvom na nokat, nanoseći lak na spužvu po potrebi (obično nakon 2-3 nokta). Dok tapkate spužvicom, lagano je pomičite prema gore i dolje po površini nokta da biste zamutili područje na kojem se boje susreću.

Ponavljajte četvrti korak dok ne dobijete ombre željenog nivoa miješanja.

Ako se lak našao na okolnoj koži, očistite ga pamučnim tuferom umočenim u sredstvo za uklanjanje laka za nokte.

Nanesite sjajni završni sloj za savršen sjaj!

Metoda 2: Četkanje

Tehnika četkanja najbolji je način za dobijanje savršeno uklopljenog ombrea koristeći gel lak. Sve što će vam trebati su dvije boje gel-laka i maramica za nokte koja se ne linja.

 

Nakon nanošenja i očvršćavanja baznog sloja, nanesite jednu od odabranih boja gel-laka na lijevu stranu nokta, blago prelazeći vertikalnu srednju liniju.

Nanesite četkicom drugu boju na desnu stranu nokta, a zatim spojite dvije boje u središtu nokta više puta gladeći lak prema središnjoj liniji sve dok se boje ne počnu miješati. Prije nego što ga vratite u bočicu, četkicu obrišite maramicom za nokte kako biste izbjegli prijenos boja.

Očistite sav višak gel laka sa okolne kože, a zatim prvi sloj laka stavite u LED ili UV lampu.

Ponovite drugi i treći korak kako biste osigurali dobru pokrivenost bojama i glatki prelaz boja.

Nanesite svoj završni sloj na gel-lak i ponovno ubacite ruke u lampu. Očistite nokat i završite hranjivim uljem za kutikule.

Spajanje najbolje tehnike s najboljim proizvodom osigurat će vam izuzetne rezulatate. Savršeni nokti se stiču praksom, ali ako se pridržavate ovi

Pretraži