Savjeti za svakodnevni make up – kako da uvijek izgledate prirodno

Teoretski, prirodan look bi trebao biti tako lagan za izvesti – minimalan je, što znači i minimalan napor, zar ne? Ipak, ako se mučite sa nanošenjem određenih proizvoda ili ne znate trikove za brzi svakodnevni make up, došli ste na pravo mjesto. Srećom, u ovom članku možete pročitati sve trikove za svakodnevni make up look. […]

Teoretski, prirodan look bi trebao biti tako lagan za izvesti – minimalan je, što znači i minimalan napor, zar ne? Ipak, ako se mučite sa nanošenjem određenih proizvoda ili ne znate trikove za brzi svakodnevni make up, došli ste na pravo mjesto. Srećom, u ovom članku možete pročitati sve trikove za svakodnevni make up look.

Prilagodite vašu podlogu vašim potrebama

Jedan od načina da dobijete prirodniju podlogu je da u svoju podlogu umiješate malo hidratantne kreme. Smanjit će pokrivnu moć i dati koži vlažan, prirodan izgled. Za sjajniji završetak preporučujemo dodavanje mrvice tečnog highlightera u vašu podlogu. Ne samo da će smanjiti težinu bilo koje podloge, već će donijeti sjaj koži i ostaviti kožu da izgleda svježe i prirodno.

Smanjite količinu korektora

Pretjerivanje s korektorom može biti primamljivo, ali može dovesti do vidljivosti slojeva korektora i jače vidljivosti podočnjaka.  Kada nanosite korektor, gledajte vaš odraz u ogledalu u oči. Većina žena ima tendenciju da preuveličava male nesavršenosti koje niko ne vidi osim njih samih. Zato, korektorom prekrijte samo stvari koje primijetite perifernim vidom. Za prirodan finiš, isprobajte breskvaste korektore koji će posvijetliti područje ispod oka.

Trik za trepavice

Prirodan izgled trepavica jedan je od glavnih trendova za 2020 i 2021. godinu. Maskara može biti super teška na trepavicama, ali ako pokušavate postići nježniji izgled, velike trepavice mogu biti previše. Trik koji možete iskoristiti je da nanesete maskaru kao i obično, ali upotrijebite dva pamučna štapića za uši natopljene sredstvom za uklanjanje šminke. Zatim, prođite štapićem između trepavica kako biste uklonili dio viška maskare.

Ignorišite etikete i naljepnice na vašim proizvodima

Šminka može (i treba) biti višenamjenska. Često ne vidimo sve mogućnosti koje imamo ispred sebe, jer previše obraćamo pažnju na to kako nam je šminka označena. Ipak, potrebno je da proizvode posmatrate na kreativan način, npr. Koristite bronzer kao sjenilo za oči. Nanesite ga na cijelo oko a zatim još malo u pregib i izblendajte. Tako ćete dobiti izvrstan prirodni izgled.

Utapkajte vaš ruž

Mat ruž je i dalje ogroman trend, ali smjela pigmentacija može biti malo pretjerana ako želite postići prirodan izgled. Za mekši finiš zgrabite svoj omiljeni mat ruž, a zatim pahuljastim kistom nanesite boju na usne stvarajući dugotrajan, ali opet prirodan mat izgled. Lijepo i praktično.

Nanesite manje rumenila

Svi volimo rumene roze obraze, ali ako želite no make up izgled, ključno je da budete suptilni. Nanesite svoje rumenilo kao i obično, ali pređite preko njega nedavno korištenim kistom za podlogu. Ovo pomaže da rumenilo dobije mekši finiš, što je savršeno ako ste malo pretjerali s rumenilom.

Pretraži