Važnost skidanja šminke prije spavanja

Vrlo je važno ukloniti šminku prije spavanja jer ona može nanijeti veliku štetu koži tokom noći. Koža se obnavlja dok spavate, a ukoliko ne uklonite šminku sprječavate da se to dogodi. Koža prestaje disati i znakovi umora pojavljuju se mnogo brže nego inače. Kako je većina šminke napravljena od masnih komponenti, ukoliko prenoći na vašem […]

Vrlo je važno ukloniti šminku prije spavanja jer ona može nanijeti veliku štetu koži tokom noći. Koža se obnavlja dok spavate, a ukoliko ne uklonite šminku sprječavate da se to dogodi. Koža prestaje disati i znakovi umora pojavljuju se mnogo brže nego inače.

Kako je većina šminke napravljena od masnih komponenti, ukoliko prenoći na vašem licu, ona začepljuje pore i dovodi do pojave pojave akni i mitesera. Ostaci šminke također mogu prouzročiti mnoge nepravilnosti na koži, ako se pravilno ne uklone. Zbog toga je važno koristiti sredstvo za uklanjanje šminke prije odlaska u krevet, a zatim hidratizirati lice kako biste pomogli koži da pravilno diše.

Korak po korak

  • Dobro operite ruke.
  • Na pamučni tufer nanesite malu količinu sredstva za uklanjanje šminke, micelarne vode ili sredstva za čišćenje lica. Naravno, neki se proizvodi mogu nanositi direktno na mokru kožu, bez potrebe za upotrebom tufera.
  • Laganim pokretima nanesite sredstvo za uklanjanje šminke na lice. Pjenaste proizvode koji se nanose direktno na kožu zapjenite među dlanovima i nanesite. Izbjegavajte grubo trljanje, jer tako možete oštetiti kožu.
  • Ponavljajte postupak dok vaš tufer ne bude u potpunosti čist od šminke i nečistoća.
  • Mekanom krpicom koju ste namočili toplom vodom obrišite s lica eventualne ostatke proizvoda.
  • Kao krajnji korak, vratite koži pH ravnotežu nanošenjem tonera i pripremite je za hidratantnu kremu.

 Dobro je znati!

Budući da je koža oko očiju posebno tanka i osjetljiva, uvijek koristite proizvod koji je namijenjen posebno za ovo područje lica. Uklonit će šminku bez potrebe za prekomjernim trljanjem područja oko očiju. Ako koristite vodootpornu maskaru, trebat će vam dvofazno sredstvo na bazi ulja kako biste uklonili ostatke šminke.

 

Pretraži