Napravite sami vaš lip stain

Što se tiče proizvoda za usne, malo je stvari koje volimo više od lip stainova. Daju usnama više pigmenta od balzama za usne, ali zahtijevaju manje održavanja od ruža. Nanošenje lip staina na usne trenutno dodaje novu dimenziju svakom looku. Iako postoji nekoliko drogerijskih lip stainova koje volimo, postoji posebna čar u pravljenju svojih proizvoda […]

Što se tiče proizvoda za usne, malo je stvari koje volimo više od lip stainova. Daju usnama više pigmenta od balzama za usne, ali zahtijevaju manje održavanja od ruža. Nanošenje lip staina na usne trenutno dodaje novu dimenziju svakom looku. Iako postoji nekoliko drogerijskih lip stainova koje volimo, postoji posebna čar u pravljenju svojih proizvoda kod kuće. Zbog toga, u nastavku donosimo prirodni recept za lip stain!

Da biste dobili lijepu nijansu na usnama, ne mora značiti da se morate zadovoljiti proizvodom punim hemikalija ili bojom koja vam se ne sviđa. Jednostavno je napraviti hidratantni, blagi, prirodno obojeni lip stain. Kombinacija kakao maslaca i kokosovog ulja hidratizirat će i umiriti vaše usne, a pčelinji vosak (ili bilo koji vosak koji imate) dodat će sloj zaštite koji također pomaže vašim osnama. Otkrijte kako iskoristiti ove potpuno prirodne sastojke kako biste dobili vaš lip stain.

 

Sastojci

1 kašičica kakao putera

1 kašičica kokosovog ulja

1 kašičica pčelinjeg voska

1 prstohvat biljnog praha poput hibiskusa, alkaneta, kakao praha (ili mala kuglica vašeg omiljenog prirodnog ruža, rumenila ili sjenila).

Uputstva

Za početak uzmite malu posudu i kombinujte kakao maslac, kokosovo ulje i pčelinji vosak u smjesu.

Smjesu miješajte u mikrovalnoj 15 sekundi da se otopi ili stavite na vrlo laganu vatru u malu šerpu. Kad završite sa zagrijavanjem, promiješajte da se sjedine rastopljeni sastojci i ulijte nazad u posudu ako ste je zagrijali na štednjaku.

Kad se smjesa ohladi, umiješajte prstohvat bilo kojeg pigmenta kojeg imate na raspolaganju. Možete koristiti biljni puder, ali i dodati ostatke ruževa umjesto da ih bacate, ili malo sjenila za dodatni sjaj. Dobro promiješajte da boja bude konzistentna i dodajte još pigmenta ako želite tamniju nijansu. Da biste postigli svoju idealnu boju lip staina, preporučujemo postepeno provjeravanje boje, testiranje na podlaktici i na krajevima usana.

Pretraži