Zašto trebate hidrirati kožu?

Pored svega ostalog što trebate učiniti ujutro, hidratacija kože može se činiti kao još jedna obaveza- pa zašto to raditi? Ispostavilo se da hidratacija nema samo trenutni učinak, već može u budućnosti održati kožu čistom, glatkom i bez bora. Ako niste uvjereni u to, pogledajte ovih 5 razloga zbog kojih MORATE hidrirati kožu.   Hidratacija […]

Pored svega ostalog što trebate učiniti ujutro, hidratacija kože može se činiti kao još jedna obaveza- pa zašto to raditi? Ispostavilo se da hidratacija nema samo trenutni učinak, već može u budućnosti održati kožu čistom, glatkom i bez bora. Ako niste uvjereni u to, pogledajte ovih 5 razloga zbog kojih MORATE hidrirati kožu.

 

Hidratacija smanjuje šanse za probleme s kožom. Korištenje odgovarajuće hidratantne kreme za vašu kožu može pomoći u održavanju ravnoteže. Kada je koža previše suha ili previše masna, počinju se pojavljivati ​​mnogi uobičajeni problemi s kožom poput akni. Ako vam je koža masna, potražite losione umjesto krema i pokušajte pronaći hidratantnu kremu sa piling sastojcima. Ako je vaša koža suha, odlučite se za klasičnu kremu – ona ima veći sadržaj ulja.

 

Hidratacija može smanjiti pojavu mrlja na koži. Svježe hidrirana koža ima zdrav sjaj koji može ujednačiti sve postojeće mrlje. Neka hidratantne krema imaju pigmente koji mogu djelovati na bilo koji ton kože.


Hidratacija pomaže vašoj koži da ostane mlada. Najosjetljivija područja vaše kože – lice, uši, vrat i prsa – su područja čije se ćelije obnavljaju češće od bilo kojeg drugog područja na vašoj koži. Ovaj svakodnevni gubitak ćelija kože čini ta područja osjetljivima na suhoću i vanjske utjecaje – zapravo, to su područja s najvećim rizikom od raka kože. Hidratacija može vašoj osjetljivoj koži dati poticaj potreban da se popravi i ostane zdrava.

 

Hidratacija se bori protiv bora. Taj punašni, čvrsti osjećaj na licu nakon hidratacije nije iluzija. Prema Britanskom časopisu za dermatologiju, osobe s pravilno hidriranom kožom dobijaju bore samo djelićem brzine od onih sa suhom kožom.

 

Hidratacija je savršen završni korak nakon tuširanja. Priznajmo – vrući tuš nam omogućava da se osjećamo izvrsno i djeluje okrepljujuće, ali uklanja vlagu s vaše kože. Odvojite minutu da stavite hidratantnu kremu, pobrinut ćete se da vaša koža nije samo čista, već zaštićena od dnevnih utjecaja i da se osjećate sjajno.

Pretraži