Zlatne nijanse kose dolaze u različitim varijantama

Zimi kada je sunce manje intenzivno, a dani su kraći, ove boje unose divan sjaj u vaš izgled. Čokoladna podloga sa zlatnim tonovima, pun je pogodak ove zime, djelovat će kao kontrast hladnom vremenu. Tako da je ovaj zimski trend idealan ukoliko ste tamna brineta, a želite malu promjenu.   Autor teksta: Ivana Vuković, frizer […]

Zimi kada je sunce manje intenzivno, a dani su kraći, ove boje unose divan sjaj u vaš izgled. Čokoladna podloga sa zlatnim tonovima, pun je pogodak ove zime, djelovat će kao kontrast hladnom vremenu. Tako da je ovaj zimski trend idealan ukoliko ste tamna brineta, a želite malu promjenu.

 

Autor teksta: Ivana Vuković, frizer

 

Tople boje kose, prekrasne žute, crvene i smeđe zimske boje, toliko su ugodne da nas inspirišu da bojimo kosu u tople nijanse. Zlatno plava, boja meda, roze zlatna, lješnak smeđa i bakreno crvena, omiljene su boje za kosu tokom hladnih zimskih dana. Žene sa hladnijim tenom mogu posuditi malo te raskošne topline. O ovim prekrasnim bojama koje svaka žena sigurno negdje potajno želi, pisat će Ivana Vuković, frizer.

Zimi kada je sunce manje intenzivno, a dani su kraći, ove boje unose divan sjaj u vaš izgled. Boja koja je veoma popularna, bakreno crvena, ove zime se ponovo vraća u modu i možemo je vidjeti na mnogim poznatim ličnostima. Pristaje širokom spektru tonova kože, nije previše dramatična ili napadna, a možete je nastaviti nositi i sa dolaskom toplijih sunčanih dana.

Čokoladna podloga sa zlatnim tonovima

Pun je pogodak ove zime, djelovat će kao kontrast hladnom vremenu. Tako da je ovaj zimski trend idealan ukoliko ste tamna brineta, a želite malu promjenu.

Zlatna u kombinaciji sa smeđom

Zlatne nijanse dolaze u različitim varijantama. Zlatna u kombinaciji sa smeđom ide u prilog tamnoj boji kože. Zlatno smeđa boja djeluje potpuno prirodno i daje toplinu vašem licu. Podloga za ovu boju treba da bude svijetlo smeđa te se izvlače pramenovi koji su nekoliko nijansi svjetliji od nje. Najbolje od svega je to što ova boja djeluje toliko prirodno da je sasvim dovoljno da pramenove izvlačite dva do tri puta godišnje.

Roze zlatna

Već neko vrijeme je svjetski trend, popularna boja roze zlata počevši od garderobe i make up-a, evo sad je dobila svoju verziju i kao boja kose. Za ovaj period ipak birajte prigušenije nijanse roze boje, koja nije previše jarka. Jer takve boje asociraju ipak na ljeto. Održavanje zoze zlata nijanse ipak je malo teže, stoga potreban vam je stručnjak koji će da održava vašu boju, a vi ćete je nositi kao pravi model.

Boja meda

Ova boja ide uz sve. Ovu boju smatraju neutralnom zbog svojih tonova koji nisu ni hladni niti topli. Ne postoji smjer u kojem se možete ići kada vam je kosa boje meda. Bez obzira koja vam je nijansa kože, ona ,može biti odlična podloga za pramenove. Ono što boju meda odvaja od čiste zlatne je dubina koju ima, jer je tamnija i ima određenu teksturu. 

Pretraži