Kako do valovite kose prirodnim putem

Službeno je – ako postoji period u kojem možete s ponosom pokazivati vaše uvojke – to je 2021. godina.  Ako vam je, poput nama, pomisao da izravnate svoju kosu gora od lockdowna, ovdje smo kako bismo vam pokazali kako da se odreknete pegle i primijenite prirodne načine oblikovanja. Zaboravite na alate za oblikovanje i ostavite […]

Službeno je – ako postoji period u kojem možete s ponosom pokazivati vaše uvojke – to je 2021. godina.  Ako vam je, poput nama, pomisao da izravnate svoju kosu gora od lockdowna, ovdje smo kako bismo vam pokazali kako da se odreknete pegle i primijenite prirodne načine oblikovanja. Zaboravite na alate za oblikovanje i ostavite oštećenja od topline kod kuće, jer jačanje vaše kose više ne mora biti strašno.

10 načina za oblikovanje prirodne kovrdžave kose

Primijenite metodu „twist and press“ prilikom sušenja

Svi smo krivi za grubo isušivanje vlasi nakon tuširanja, ali strogi pokreti mogu zdrobiti prirodne kovrdže i učiniti ih neuglednima. Frizer Lee Stafford spominje da će znatno nježnija metoda “press and curl” sačuvati kovrdžee i pružiti volumen kosi.

“Jednostavno uzmite svoj peškir i pritisnite i vrtite kosu, umjesto da je grubo trljate naprijed-nazad”, rekao je. ‘Snažnim trljanjem kose da bi se osušila, korijen kose ćete gurnuti prema gore što stvara kovrdžanje.“

Bacite četku za kosu

Kovrdžava kosa je obično više suha i lomljivija od ostalih vrsta, pa će provlačenje četke za kosu kroz nju prouzrokovati pucanje i ispeglati prirodni oblik vaše uvojaka. Za raspetljavanje prođite češljem širokih zubaca kroz kosu dok stavljate regenerator pod tušem.

Zamolite svog frizera da vam krajeve kose odreže britvom ili makazama

Ovo je jedna od najbolje čuvanih tajni u frizerskom svijetu. Zamislite sintetičku vrpcu – kada stružete površinu oštrim rubom makaza, ona se uvija, a to je ono što ćete postići ovom metodom.

Zamijenite svoj masni serum sa laganom kremom za kovrdže

Ulja i serumi su izvrsni za zaglađivanje kose, ali ako je definicija ono za čim priželjkujete, svojoj kosi nešto laganije. Mliječna formula krema za kovrdže pomaže vam da se kovrdže u kratkom roku pojave, a da ih u isto vrijeme ne otežavaju.

Uvijek koristite difuzor prilikom feniranja

Difuzor je neophodan za uvojke. Da biste kovrdžama dali oblik, jednostavno uključite fen za kosu na najniže postavke i provucite pramenove kose kroz difuzor.

Izbjegavajte proizvode protiv kovrdžanja

Šamponi, regeneratori i serumi za koje tvrde da sadrže „anti-frizz“ sastojke daju samo težinu uvojcima i povlače ih prema dolje.

Igrajte se sa pjenom za kosu

Pjena može promijeniti igru. Prepuna je podatnih proteina koji ojačavaju svaki uvojak bez ukočenog osjećaja. Ako malo pretjerate s proizvodom, ulje za kosu vratit će kosi podatnost, omekšavajući kovrdže i čineći da vaša frizura traje duže.

Odaberite pravi lak za kosu

Nemojte pogriješiti natapajući svoje prirodne kovrče lakom za kosu velike čvrstoće kako biste ih držali pod kontrolom. Umjesto toga, stavite malo laka za kosu, kako ne biste kompromitovali njen prirodni pad.

Počastite kosu dubokim tretmanom

Utažite žeđ vaše kose i podstaknite njenu živahnost tretiranjem kose intenzivno hidratantnim tretmanom jednom ili dva puta mjesečno. Navalite na tretmane i pričekajte da antioksidanti i masne kiseline djeluju magično

Ne bojte se slanih sprejeva

Ponovno nanošenje pjene samo će zasititi kovrdže kovrče i učiniti ih čvrstim. Umjesto toga, udahnite život kosi laganom maglicom slanog spreja. Nanošenjem spreja za teksturisanje ili slanog spreja na vlažnu ili suhu kosu odmah ćete osvježiti frizuru.

Pretraži