Održano svjetsko prvenstvo Pariz 2020

Bosanskohercegovački frizeri i ove godine su briljirali na svjetskom prvenstvu Pariz 2020, koji se održao putem online platforme. Velikim trudom i zalaganjem frizeri su kako sebe, tako i državu predstavili u najboljem svjetlu sa mnogo ostvarenih nagrada i ciljeva. Na Svjetskom prvenstvu frizera održanom u Parizu 2020. godine po prvi put u historiji takmičenja po […]

Bosanskohercegovački frizeri i ove godine su briljirali na svjetskom prvenstvu Pariz 2020, koji se održao putem online platforme. Velikim trudom i zalaganjem frizeri su kako sebe, tako i državu predstavili u najboljem svjetlu sa mnogo ostvarenih nagrada i ciljeva.

Na Svjetskom prvenstvu frizera održanom u Parizu 2020. godine po prvi put u historiji takmičenja po principu on-line učestvovalo je 136 zemalja svijeta. Na najvećem događaju u frizerskoj industriji našu zemlju je predstavljalo 13 takmičara. Naši ambasadori ovog događaja nisu prošli ne zapaženo, pored velikog broja učesnika briljirali su sjajnim rezultatima od visokog 6.mjesta pa do 13. sto je u najmanju ruku fantastičan plasman. Savez frizera u BiH je omogućio svim takmičarima da se na vrijeme prijave i pošalju svoje fotografije radova do termina koji je bio određen od Svjetske Federacije OMC-a. Boje BiH zastave branili su u različitim kategorijama frizeri iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Bugojna, Viteza, Posušja i Kalesije. Moramo spomenuti i naše certificirane sudije koji su bili uključeni i odradili svoj dio posla. Pred frizerima je period novog izazova i spremanja za Evropsko prvenstvo koje će također biti održano u februaru ove godine u online formatu.

Takmičari u kategorijama Fashion Salon Style i Fashion Galla Style (seniori) su:

📌 Sanin Fazlić

📌Amela Fazlibegović

📌Biljana Vuković

📌Semir Burek

U kategoriji Fashion Bridel Style (juniori) su:

📌Amna Bašić

📌Haris Alagić

📌Amila Hidanović

📌Ismar Salkić

U muškoj konkurenciji Low Skin Fade i Low Fade Cut su:

📌Adel Husić

📌Ermin Zahirović

📌Sanela Džambić

📌Kenan Kifica

📌Željko Loncar

Čestitamo našim talentovanim i vrijednim frizerima i ambasadorima naše države na Svjetskoj manifestaciji frizera.

Pretraži