Phibrows – Tijana Graonić

PhiBrows je u osnovi ono što je nedostajalo u poslu s obrvama. To je način da popunite praznine, posljedica godinama pretjeranog čupanja obrva i nemogućnosti da vam narastu dlačice. Zahvaljujući ovoj specifičnoj metodi prirodan izgled obrva postiže se lako. Čitav oblik obrva nije ispunjen pigmentom (efekat flomastera), dlake se crtaju u prirodnom smjeru rasta.   […]

PhiBrows je u osnovi ono što je nedostajalo u poslu s obrvama. To je način da popunite praznine, posljedica godinama pretjeranog čupanja obrva i nemogućnosti da vam narastu dlačice. Zahvaljujući ovoj specifičnoj metodi prirodan izgled obrva postiže se lako. Čitav oblik obrva nije ispunjen pigmentom (efekat flomastera), dlake se crtaju u prirodnom smjeru rasta.

 

 

 

 

 

Autor teksta: Tijana Graonić, Phibrows Master Asistent

 

Obrve su pozicionirane na središnjem dijelu lica, one vedre i oblače i upravo o njihovom obliku ovisi hoćeš li sebe prikazati u najboljem mogućem izdanju. Ako si ih nemilice čupala vjerojatno sada smišljaš najbolje načine i tehnike da to nadoknadiš, a Phibrows microblading tretman obrva si zasigurno do sada ili isprobala ili barem razmatrala. Ova tehnika podrazumijeva precizno iscrtavanje obrva koje je gotovo nemoguće razlikovati od prirodnih. U nastavku teksta Phibrows Master Asistent Tijana Graonić će detaljnije objasniti ovu tehniku iscrtavanja obrva.

PhiBrows je najnovija velika stvar u industriji ljepote. To je usavršena tehnika microblading-a koja ispunjava sve zahtijeve kada je u pitanju stvaranje dugotrajnih savršenih obrva.

Phibrows microblading (PhiAcademy, Branko Babić) polutrajna je metoda šminkanja obrva gdje se umetanje pigmenta vrši mikro oštricama, koje simuliraju prirodan izgled dlaka različitih dužina i gustoća. U ovoj metodi ne koristimo mašine za tetoviranje. Dlake se plitko uvlače u kožu posebnim oštricama. Zahvaljujući ovoj specifičnoj metodi prirodan izgled obrva postiže se lako. Čitav oblik obrva nije ispunjen pigmentom (efekat flomastera), dlake se crtaju u prirodnom smjeru rasta.

Ovom tehnikom ne želimo postići efekat večernje šminke, već ispraviti nedostatke i poboljšati prirodan izgled.

Pigmenti koji se koriste su mineralnog porijekla, bez teških metala. Asimiliraju se s pigmentima kože koji daju zaista prirodan izgled.

PhiBrows je u osnovi ono što je nedostajalo u poslu s obrvama. To je način da popunite praznine, posljedica godinama pretjeranog čupanja obrva i nemogućnosti da vam narastu dlačice.

Metoda PhiBrows idealna je za neravne obrve, asimetriju, loše oblikovane obrve, bez obrva ili samo za ljude koji žele da njihove obrve izgledaju savršeno svaki dan. Izazov svakodnevnog crtanja istih je stvaran. Može biti izuzetno zamarajuće trošiti vrijeme pokušavajući da svakodnevno izgledaju ujednačeno i simetrično. Dakle, ako ste neko kome je potrebno ispunjavati ih svaki dan, ovo je tretman za vas.

Prije nego što uradite tretman, trebat će vam mini alergo test i konsultacije kako biste bili sigurni da ispunjavate uslove za tretman najmanje 48 sati prije. Zatim, tehnika traje ukupno 2,5 sata. Sastoji se od mjerenja prema zlatnoj proporciji (phi – 1.618) i morfologiji lica, zatim provjeri simetrije kroz posebnu aplikaciju (PhiApp), odabira odgovarajuće boje u skladu sa nijansom vaših prirodnih dlačica i samog iscrtavanja obrva. To je dvodijelni tretman s drugim tretmanom mjesec dana nakon prvog. Nakon što se završi drugi dio, nećete morati popunjavati obrve 12-18 mjeseci.

Phibrows obuka

Zašto su Phibrows Artisti vodeći u svijetu po kvalitetu radova?

Prije svega jer je obuka koju prolaze rigorozna i nimalo jednostavna jer na kraju svega toga oni snose odgovornost za tretmane koje rade na nečijem licu.

Ovdje se ne radi o obuci koja traje dan-dva. PhiAcademy u osnovi ima 2 live dana edukacije i još 6 mjeseci gdje se učenje odvija online putem posebne Craft Master aplikacije i sastoji se od 11 nivoa. Sav vaš rad prati odabrani Master s kojim ste svakodnevno u kontaktu, čak i po završetku edukacije. Imate mogućnost napretka i dio ste čitave jedne armije ljudi koji imaju isti cilj – kvalitet rada.

Proizvodi Phibrows se neprestano poboljšavaju. Kontinuirano neprestano testiraju svoje proizvode kako bi osigurali najvišu kvalitetu, kao i da bi boja ostala postojana i kako bi se izbjegli teški metali koji se nalaze u većini trajnih šminki. Ovi proizvodi su također veganski i nisu testirani na životinjama. Osnivač Branko Babić i njegov tim daju prednost proizvodnji najkvalitetnijih pigmenata zbog činjenice da oni ne mijenjaju boju, ne izazivaju nikakve reakcije na koži i ne migriraju. Preko milion postupaka, korištenjem ovih pigmenata, urađeno je širom svijeta i nikada nije zabilježen nijedan slučaj reakcije. Ovi proizvodi su daleko najbolji na tržištu!

Pretraži