Plasmage – hit tretman

Uklonite višak kože bez skalpela, ožiljaka i dugog oporavka. Plasmage je tretman izbora za osobe koje se ne žele podvrgnuti hirurškim zahvatima na kapcima.   Autor teksta: Dr. Nevena Tešović, specijalista deramtovenerolog   Plasmage predstavlja neinvazivni tretman koji će vam pomoći da trajno uklonite nepravilnosti na vašem licu. Riječ je o izuzetno sofisticiranoj tehnologiji koja […]

Uklonite višak kože bez skalpela, ožiljaka i dugog oporavka. Plasmage je tretman izbora za osobe koje se ne žele podvrgnuti hirurškim zahvatima na kapcima.

 

Autor teksta: Dr. Nevena Tešović, specijalista deramtovenerolog

 

Plasmage predstavlja neinvazivni tretman koji će vam pomoći da trajno uklonite nepravilnosti na vašem licu. Riječ je o izuzetno sofisticiranoj tehnologiji koja sitnim  oštećenjima izazvanim elektrodom ovog aparata  podstiče kožu na obnovu i proizvodnju veće količine kolagena, kako bi se u procesu zarastanja koža vidno zategla. Detaljnije o ovom tretmanu u nastavku teksta piše Dr. Nevena Tešović.

Primarno je osmišljen za podizanje, korigovanje i podmlađivanje kože gornjih i donjih kapaka, Plasmage je uređaj koji koristi frakcijsku plazmu kao izvor energije. Između kože i elektroda stvara se plazma koja kreira kontrolisano termičko oštećenje okolnog tkiva. Izuzetna preciznost zahvata omogućava mu vrlo kratko trajanje, ali i spriječava oštećenja okolnog tkiva – koža kapaka bit će podstaknuta na remodelaciju i zatezanje što će čitavoj regiji očiju dati zategnut i podmlađen izgled bez ijednog ožiljka.

S obzirom da se na područje koje se tretira nanosi anestetska krema osjećaj neugodnosti pri samoj proceduri je minimalan i može se osjetiti samo kratkotrajno peckanje. Oporavak nakon Plasmage tretmana je bezbolan, traje 5-7 dana kada nestaju sitne „tačkice“ i otok koji se javljaju nakon tretmana.

Prvi rezultati se vide već nakon sedam dana, a pun efekat je vidljiv poslije mjesec dana. U slučajevima veće opuštenosti kože potrebno je ponoviti tretman nakon mjesec dana kako biste dobili najbolji i trajan rezultat.

Kontraindikovan je kod trudnica i osoba sa pace-makerom, a ne preporučuje se osobama sa izraženim potkožnim masnim tkivom u kapcima.

Koristi se i za korekciju bora, uklanjanje ožiljaka, liječenje akni, uklanjanje dobroćudnih promjena na koži (fibromi i bradavice), uklanjanje ksantelazmi. Plasmage je tretman izbora za osobe koje se ne žele podvrgnuti hirurškim zahvatima na kapcima.

Najveća prednost ovog tretmana je izostanak ožiljaka, dugog oporavka i podljeva.

 

Pretraži