Depilacija lica – riješite se dlaka i istaknite ljepotu

Niti jedna žena nije ljubitelj dlaka, a kada su one vidljive onda to za ženu postaje noćna mora. Na svu sreću, imamo riješenje – depilacija. Piše: Branka Lučić, kozmetičar i vlasnik salona Beauty Shine Vrlo često želimo gustu kosu i obrve, ali nikako ne želimo dlačice po nogama, rukama, pazuhu, bikini zoni i licu. Tretman […]

Niti jedna žena nije ljubitelj dlaka, a kada su one vidljive onda to za ženu postaje noćna mora. Na svu sreću, imamo riješenje – depilacija.

Piše: Branka Lučić, kozmetičar i vlasnik salona Beauty Shine

Vrlo često želimo gustu kosu i obrve, ali nikako ne želimo dlačice po nogama, rukama, pazuhu, bikini zoni i licu. Tretman depilacije će uspješno odgoditi pojavu dlačica na neko vrijeme, a vi ćete se osjećati preporođeno i bez čestog razmišljanja o tome kako ukloniti dlačice. Bilo bi dobro kada biste bili u mogućnosti posjetiti salone i edukovane osobe i zakazali termin kod njih. Sa jednom divnom damom i profesionalcem Brankom Lučić, kroz ovaj razgovor smo saznali kako je krenula cijela njena priča i ukazala nam je neke veoma važne činjenice o depilaciji lica i načinu istoga.

Mislim da ništa nije slučajno i sve nam se događa s nekim razlogom. Tako i meni ulazak u Beauty svijet. Uslijed životnih okolnosti prisiljena baviti se poslom uz koji se mogu brinuti o djeci, tada dvoje, a poslije i troje, u nepoznatom gradu nije bilo lako.
Na svu sreću uz podršku porodice polako sam rasla i razvijala se.

Kao što već svi znamo, kada u nešto dajete cijelog sebe onda vam se to stostruko i vrati. Nakon toga sve je jedno vodilo drugo, edukacije i školovanje, puno truda i ljubavi. Pratim trendove, uvodim novitete i uvijek se trudim da je to na zavidnoj razini profesionalnosti i kvalitete. Beauty Shine je salon gdje klijenti dolaze s punim povjerenjem.

Beauty Shine nudi kompletnu beauty uslugu

Naša kreativna ponuda uključuje kompletnu njegu lica i tijela, mehaničku i aparativnu za sve vrste i tipove kože, radiofrekvencija lica, ultrazvučna špatula, plazma pen, Microneedling, a uz njegu tijela nudimo masaže, radiofrekvenciju tijela, maderoterapiju, detox tretmani, vakuum slim, body wreping, anticelulitni program, ugradnju ekstenzija trepavica, tretman lash lifta, manikuru (manikura – gel tehnika trajni lak) i pedikuru (klasična i medicinska).

Osim toga, nudimo i sve vrste depilacija. Specijalizirani smo depilaciju šećernom pastom. Također, modeliranje i bojanje obrva u svim tehnikama – Threading (konac), henna, boja, permanent tretman puder obrve dostupni su tretmani u našem salonu.

Koliko često dok njegujete kožu lica primijetite dlačice ?

Tretmani lica su moja posebna ljubav i s posebnom pažnjom pristupam koži lica. Osim što prilikom tretmana volim dobiti lijepu nahranjenu i blistavu kožu, volim i kada je koža zategnuta i naravno glatka. Tu ljepotu često narušavaju dlačice.

Naravno, svaka žena ima dlačice po licu, najčešće tanke i svijetle boje gotovo nevidljive. Uvijek savjetujem klijentice da ih maknemo.
Dlačice na licu dolaze u raznim oblicima, veličinama, bojama i gustoći.
Od breskvinog paperja na obrazima do onog tamnijeg koje se formira na rubu lica uz kosu i zaliske. Da ne zaboravimo one deblje, grublje, kovrdžave dlake koje se mogu skupiti oko brade i vrata, što uzrokuje masovnu paniku kada se suočite s ogledalom, pa do pretežito redovnih na području iznad usnica.

Zbog čega se dlake nalaze na licu?

Maljavost na licu može biti i posljedica genetske predispozicije ili jednostavno individualni odgovor organizma.

Hormonalna neravnoteža
Rast dlake ovisi o ravnoteži između hormona androgena (testosterona i estrogena). Androgeni potiču rast debelih, tamnih dlaka, dok estrogeni usporavaju rast dlake ili ga podešavaju, dovodeći do stvaranja tanje, svjetlije dlake.

Policistični jajnici
Sindrom policističnih jajnika je hronično stanje karakterizirano neredovnim ovulacijama i menstruacijama ili policističnim jajnicima
Rezultat: pojačana dlakavost, pojava akni čak i gubitak kose.

Težina igra važnu ulogu
Težina na dva načina može utjecati na pojačan rast dlaka na neuobičajenim dijelovima tijela. Ako je žena pretila, to će poremetiti hormonalnu ravnotežu u tijelu što može za ishod imati višak hormona koji potiču dlakavost. No hormonalnu ravnotežu može poremetiti i prenaglo mršavljenje.

Uzimanje određenih lijekova
Neki teški lijekovi mogu potaknuti pojačanu dlakavost poput kemoterapije i nekih lijekova za epilepsiju. Naravno i neka druga sredstva utječu na takve stvari. Sredstava koja ionako ne bismo trebali uzimati. Poput anaboličkih steroida koji se nelegalno koriste u teretanama.

Postajemo starije
Pojačan rast dlačica na bradi ipak ne mora imati nikakve veze sa zdravstvenim stanjem, može se pojaviti zato što jednostavno starimo. To je sasvim prirodna pojava, posebno u vrijeme menopauze.

Sa svojim klijenticama kroz tretmane lica razgovaram o njihovim navikama do mogućih zdravstvenih problema.

Često mi kozmetičari prvi primijetimo moguće zdravstvene probleme naših klijentica. Redovno ih savjetujem da posjete liječnika i naprave pretrage. Način života je vidljiv na Vašem licu.

Koje tehnike uklanjanja dlačica sa lica koristite?

Za svaki problem postoji ono najbolje rješenje. U Beauty Shine salonu klijentu pristupamo individualno, te uz razgovor i procjenu predložim tehniku odnosno kombinaciju tehnika koje će dati najbolji rezultat.

Šećerna pasta, Threading, Dermaplaning.

Mit je da će dlake rasti gušće, deblje i tamnije ako ih depiliramo.
Svaka dlačica iščupana iz korijena će biti slabija, tanja ili neće vise uopće narasti.

Šećerna pasta je prirodni epilator

Egipatska depilacija smatra se jednom od najučinkovitijih i najbezbolnijih metoda depilacije. Naime, šećerna pasta se lijepi samo za dlačice, ne i za kožu, što tretman čini manje bolnim.
Istodobno se nježno odstranjuju odumrle stanice kože, zbog čega ona dugo vremena ostaje svilenkasta i glatka. Šećerna pasta uklanja i vrlo male dlačice (3 mm) što je još jedna velika prednost.
Kod aknozne kože se također koristimo šećernom pastom, jer smanjujemo mogućnost raznošenja bakterija po licu, a šećerna pasta ne sadrži nikakve štetne i sintetičke tvari

Rezultati obično traju 4-6 tjedana, a dlačice će s vremenom biti sve rjeđe i svjetlije.

Depilacija šećernom pastom smatra se boljom alternativom od depilacije voskom, jer smanjuje mogućnost uraslih dlačica i nježnija je za kožu.
Moram naglasiti da je koža lica izuzetno osjetljiva, ali šećerna pasta ne izaziva iritacije jer zahvaća samo dlačice, a ne i kožu oko njih.

Threading

Kod debelih kovrdžavih brijanih dlaka uz bradu i vrat primijenimo tehniku koncem threading. Koncem precizno čupamo svaku pojedinačnu dlaku iz korijena, kidanje dlake je svedeno na minimum. Tako počupana dlaka ne raste tupo, pa se kroz redovno depiliranje ovim kombinacijama urastanje maksimalno izbjegne.

Tehniku koncem koristimo na kuperoznoj koži, koži zahvaćenoj psorijazom ili koži s dermatitisom, preosjetljivoj koži sklonoj crvenilu.

Zbog same osjetljivosti kože i izraženim kapilarima na koži tehnikom depilacije koncem izbjegavamo povlačenje kože, odizanje, kidanje i dodatno iritiranje već oslabjele strukture kože.
Moj zadatak kao kozmetičara jeste da klijentice uputim i educiram kada je u pitanju koža, koliko je važno njegovati i hidratizirati kožu da bi izbjegli urastanje dlačica.

Dermaplaning

Od davnina čovjek vodi bitku protiv neželjenih dlačica koje pokušavamo na razne načine maknuti. Jedna od metoda je i dermaplaning.

Dermaplaning lica je tretman kojim se uklanjaju velus dlačice (breskvino paperje) i mrtve stanice kože. Velus dlačice su tanke, nježne i svijetlo plave i s njima se rađamo. Dermaplaning se nikako ne preporučuje za skidanje terminalnih dlaka one su tamne i dugačke.
Kod dermapleninga koristim kirurški skalpel kako bi lagano ogrebala neželjene dlake na licu i mrtvu kožu s lica. Rezultat je mekana i glatka koža.

Rezultati dermaplaninga su privremeni i moraju se ponoviti svaka četiri do pet sedmica.

Ono što je važno kod svih spomenutih tehnika jeste minimalna iritacija kože.
Smanjena mogućnost dobivanja pigmentacijskih mrlja.
Koza je glađa i sjajnija.

Naravno sve nam to ne dovodi do rezultata ako koža nije dovoljno njegovana, čišćena i hidratizirana.
Naročito je važno da kožu, adekvatno zaštitimo pri samom završetku depiliranja. O tome posebnu brigu vodimo u salonu.

Njega kože nakon tretmana

Njegu koju uključujemo nakon tretmana je dobra zaštita od sunca sa SPF 30 ili višom, hidratantnu kremu te nježno sredstvo protiv iritacije.

Upravo ćete našim tretmanima njege lica, na najbolji mogući način ”ugasiti žeđ” vaše kože. Samim tim koža će vam biti zahvalna na svoj najblistaviji način.

I s toga, nemojte čekati niti odgađati neminovno i potrebno, nego darujte napokon i sebi pažnje.

To je jedini ispravan put ka lijepom i zdravom licu, zdravoj koži bez akni i ožiljaka pa i kontroliranom rastu dlačica.

 

 

Pretraži