Hidratacija kože je jako važna

Niske temperature, vjetar, grijanje i suh zrak u zatvorenim prostorima jedni su od neprijatelja naše kože, jer su tokom hladnih dana izvlačili vlagu ostavljajući je suhom, dehidriranom i sklonom ljuštenju. Autor: Dženana Ortaš, stručni saradnik za brend Skeyndor i vlasnica Kozmetičkog Studia Ljepoteka.  Prvi korak pri zdravoj i lijepoj koži je hidratacija. Hidratacije počinje iznutra, znači […]

Niske temperature, vjetar, grijanje i suh zrak u zatvorenim prostorima jedni su od neprijatelja naše kože, jer su tokom hladnih dana izvlačili vlagu ostavljajući je suhom, dehidriranom i sklonom ljuštenju.

Autor: Dženana Ortaš, stručni saradnik za brend Skeyndor i vlasnica Kozmetičkog Studia Ljepoteka.

 Prvi korak pri zdravoj i lijepoj koži je hidratacija. Hidratacije počinje iznutra, znači ključno je unositi dovoljno tečnosti kako bi svaki naredni korak uljepšavanja i brige o koži bio uspješan. Imali smo priliku porazgovarati sa Dženanom koja stavlja naglasak na hidrataciju, unos dovoljne količine vode i naravno podrška koži sa tretmanima koji dodatno hidratiziraju.

Njega kože trebala bi biti prioritet bez obzira na godišnje doba i hidratacija je nešto na čemu prvo moramo poraditi da bi naše lice izgledalo njegovano, blistavo, zdravo i ona je ključni korak ukoliko želimo da sačuvamo svoju kožu.

Svaki tip kože ima svoje hidratacijske potrebe i česta je zabluda da masnu i mješovitu kožu nije potrebno hidratizirati. Često se u salonu susrećem sa klijenticama koje kažu „ pa moja koža nije suha, kako je moguće da je dehidrirana“.

Prvi korak prije svakog kozmetičkog tretmana je higijenski tretman lica, jer osnova svakog tretmana su čiste pore pa zatim hidratacija i sve ostalo.

Najpopularniji tretman u Kozmetičkom studio Ljepoteka je Skeyndor Power Hyaluronic tretman koji pospješuje hidrodinamiku kože na prirodan način, sjedinjavanjem hijaluronske kiseline različitih molekularnih težina i moćnih aktivatora tj. akvaporina. Poboljšava vlažnost kože, daje trenutan osjećaj hidratacije i smanjuje bore.

Power Hyaluronic tretman kreiran je korištenjem fragmenata hijaluronske kiseline niske i visoke molekularne mase kako bi dubinski hidrirao kožu, ali i zaštitio od prebrzog gubitka vode koji se javlja zbog utjecaja vanjskih agresivnih faktora.

Drugi korak je odabrati adekvatnu kućnu njegu, jer za svaki tip kože postoji određena krema. Suhoj koži je potrebna masnija formula (krema) dok je normalnoj do mješovitoj laganija formula (emuzija), no najvažnija uloga svake kreme je hidratacija.

Pored kozmetičih preparata jako je bitno poraditi i na unutrašnjoj hidrataciji što podrazmijeva ishranu i dovoljan unos količine vode na dnevnoj bazi, jer ne zaboravimo da ljepota zapravo počinje iznutra.

Na kraju želim posebno naglasiti kolika je važnost zaštiti kožu od sunca, jer štetni UV zraci najbrži su put do raka kože kao što i ubrzavaju pojavu znakova starenja.

I zato učinite svojoj koži uslugu, birajte i nanosite kreme kao i pudere sa SPF-om  svaki put kada izlazite iz kuće.

Pretraži