Kako znam da sam odabrala kvalitetan materijal za nokte s kojim ću raditi?

0

LUX KRAFT – nail artisti znaju o čemu je riječ

Lesju Karić već svi znate, ali priču o nastanku njenog brenda vam donosimo danas. Lesja priču počinje još prije same ideje o brendu.

Šta je to Luxkraft? Kako je postao? Zašto baš Luxkraft? Luxkraft u Bosni? Lesju Karić već svi znate, ali priču o nastanku njenog brenda vam donosimo danas. Lesja priču počinje još prije same ideje o brendu. Priča o brendu Lux Kraft jednim dijelom zaslužna je i Lejla Hasić, distributer i master edukator.

Riječ, idejni tvorac brenda Lux Kraft, Lesja Karić

Radila sam sa mnogim brendovima na početku. Svojim brzim napretkom, prateći vrhunske nove tehnike i smišljajući svoje, došla sam u nedostatak odgovarajućeg materijala za ispunjavanje mojih novijih i naprednijih ideja. Počela je moja potraga i istraživanje različitih vrsta i kvaliteta materijala. Malo koji brend je mogao podržati pinč, a biti dovoljno kvalitetan i za modeliranje kao i protetiku. U posjeti sajmu u Bolonji, uzela sam razne uzorke materijala koji su nudili dijelom ono za čim sam tragala. U saradnji, i dogovoru s hemičarima fabrike koja je započela proizvodnju smo napravili naše proizvode unapređivanjem i promjenom nekih osobina koje sam zahtjevala od materijala.

Saradnja sa naučnicima je izrodila nekoliko novih pozicija gelova koje su samo po mojoj mjeri. Od tada brend ne stoji u mjestu. Svaka nova kolekcija vodi napretku i olakšanju rada, bolje, brže i kvalitetnije. Svaka nova kolekcija je bolja od prethodne i još uvijek se unapređuje. Brend ima klasičnu, expert te bb i cc kolekciju. Razlika je u tome da brend posjeduje i tiksotropične, samonivelirajuće odnosno sve strukture gelova koji su potrebni za modeliranje i protetiku. U zadnje vrijeme mnogo majstora prelazi na naš brend zbog velike i raznolike ponude te zbog olakšanja rada. Biramo materijal prema potrebama majstora i novih tehnika rada. Zbog stalne potrebe da materijal bude brži, bolji i jeftiniji je nastala nova cc kolekcija, koje i jeste jako velika ušteda vremena i materijala. Sa njom nema površinskog turpijanja i ušteda je dupla. Gel se ne obrađuje, našim klijentima nudimo upoznavanje i edukaciju za rad sa našim materijalom, kako bi se koristila tačno potrebna količina gela bez potrebe oblikovanja. Postigla je već veliki uspjeh i popularnost među našim majstorima. Ono što je bitno napomenuti je bezbjednost brenda pa tek ostalo. Kontrolom kvaliteta proizvoda, uz najviše evropske standarde, brinemo i garantujemo za bezbjednost prirodnih noktiju.“

Također, brend Luxkraft je jedan od rijetkih na tržištu koji ima svog živog mentora, nekog ko je modeliranju noktiju dao drugi smisao i izmislio neke od tehnika modeliranja. Stojimo iza svog brenda i educiramo ljude o njemu.

Riječ, master edukator Lux Kraft-a, Lejla Hasić, Beauty studio “Wings”

Kako je Luxkraft došao meni?

U Sarajevo. Moja fascinacija je zapravo počela Lesjom.  Mojom željom da ona bude moj mentor. Nakon prve edukacije i podrške koju sam dobila počinje i moja opsesija postanka Master edukatorom Lesjine Akademije. I danas to smatram svojim najvećim ponosom. Jako je teško zadovoljiti kriterij takve titule i naravno za postizanje najtežih i najzahtjevnijih normi koje Lesja zahtjeva jednostavno se morate odlučiti za Luxkraft koji jedini može iznijeti sve vaše zahtjeve. Od prvog susreta je to moj brend i sigurno je želja za njim podvučena jakim iskustvom i znanjem o njemu. Povećanjem kvalitete mog rada, rasla je i želja sa stalnim pristupom materijalu. Tako se počela rađati ideja za proširivanje znanja o samom hemijskom sastavu, o značenju osobina gela i rješavanju problematike noktiju, želja za savršenstvom i pokazivanjem ekstremnih formi.

Lesja kao predavač uvijek zna naći način da izvuče najbolje iz vas. Želim da to predstavim i kod nas, želim da svoje učenice i polaznice edukacija zaljubim u napredak, kvalitetu, tehničku ispravnost i da stvorimo nove majstore koji će nadam se prepoznati kvalitet prije kvantiteta. Ponosno predstavljamo naše nove kolekcije naprednih novih tehnika trajnog laka, cc liniju koja oduzima dah ali ne i vrijeme i novac, a ja ne krijem lično oduševljenje hibrid power gelovima.

Korištenjem novih zdravijih tehnika proizvodnje, znatno se poboljšao kvalitet i bezbjednost proizvoda, koji su napravljeni po strogim evropskim zdravstvenim standardima kao i antialergeni. Nadam se da će naši majstori koji još nisu imali priliku probati, kad probaju dijeliti moje mišljenje a ne krijem oduševljenje da su se neki od naših velikih majstora već zaljubili u Luxkraft. Naš brend kao i u Srbiji nudi sve informacije, kao i edukacije upoznavanja sa radom našim materijalom te vam stojimo na usluzi uvijek.

Uvoznik za BiH: Goldwing-zlatno krilo d.o.o

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here