Emir Šeremet: AirTouch highlight’s i Balayage su tehnike koje osvježe kosu 

0

Poenta ovih tehnika je da nema nejednakosti u nijansama i samim tim je sve ujednačeno iz bilo kojeg ugla gledišta. 

Iz beauty svijeta danas vam predstavljamo Emira Šeremeta iz Bugojna. Rođen je 12.10.1986. u Bugojnu. Frizersku školu završavio je 2006. godine u Zenici. Gajeći ljubav prema frizerstvu još od malih nogu prvo iskustvo stiče odmah nakon školovanja prelaskom u Sarajevu. Radeći 5 godina kao frizer sa dovoljno iskustva odlučujem se na korak ka osamostavljivanju, te otvara svoj prvi frizerski studio u rodnom gradu Bugojnu. Nakon 10 i više godina uspješnog poslovanja, stalnog edukovanja te unapređenja odlučuje se proširiti poslovanje na Sarajevo. Krajem 2022. godine pokreće Beba Hair Studio na adresi Kolodvorska 13, Sarajevo. 

Za početak nam se predstavite?

Moje ime je Emir Šeremet. Završio sam frizersku školu u Zenici 2006. godine te prvo iskustvo stičem u Sarajevu radeći u periodu od 5 godina. Nakon stečenog iskustva odlučuje se da se osamostali te otvara moderni frizerski studio u rodnom gradu Bugojnu. Nakon više od 10 godina uspješnog poslovanja te stalnog unapređenja i edukovanja prateći moderne trendove započinjem novo poglavlje otvarajući novi moderni studio u Sarajevu na adresi Kolodvorska 13. Uz stečeno iskustvo od preko 20 godina danas sa sigurnošću možemo reći da imamo veliki broj zadovoljnih klijenata te možemo garantovati da naš salon nudi profesionalnu uslugu, moderne tehnike i trendove te veliki asortiman kvalitetnih proizvoda za njegu kose.

Koje frizure su sada „IN“?

Trenutno od modernih tehnika se najviše baziramo na AirTouch highlight’s i Balayage. Tehnike koje osvježe kosu i ne štete samoj dlaci. Poenta ovih tehnika je da nema nejednakosti u nijansama i samim tim je sve ujednačeno iz bilo kojeg ugla gledišta. 

Koje boje se najviše koriste u hladnim zimskim danima? Da li su to tamni tonovi ili ipak svijetliji?

Naše preporuke za jesensko-zimske nijanse su: pepeo, platina, krem, čokolada, tamni cimet, kesten, med, bakar i sl.

Recite nam koji je to prirodni sastojak koji regeneriše kosu, tj. koji je potrebno da nanosimo na našu kosu kako bi kosa izgledala prirodno i njegovano?

Naša preporuka za njegovanu, prirodnu i zdravu kosu je uvijek keratin. Keratin je bjelančevina ili strukturni protein koji je odgovoran za stabilnost i oblik stanica kose. Keratinski tretman poznatog brenda “CocoChoco” možete dobiti i u našem salonu jednostavnim zakazivanjem termina. Keratin se inače nalazi u samoj dlaci prirodno. Međutim, vremenom može doći do nedostatka keratina (slana voda, hlor) i onda se to može nadoknaditi keratinskim tretmanom i vratiti kosi prirodan sjaj. 

Za kraj, imate li neku poruku za naše čitaoce?

“Sjajna kosa ne događa se slučajno. Zakazivanje termina kod frizera je PRVI KORAK.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here