Nejra Bećirović: Najbolje je imati svog stalnog frizera, a ne mijenjati ga svako malo

0

Klijentice u salonu ofarbaju kosu i za to vrijeme dok stoji farba rade nokte, uštede na vremenu što je danas najbitnije.

Piše: Nejra Bećirović, vlasnica salona Nejra beauty studio.

Koje Nejra Bećirović?

Ja sam Nejra Bećirović imam 40 godina. Kao frizer radim 24 godine a kao permanent artista i make up artista 5 godina. Kao djevojčica sam se bavila profesionalno latino američkim plesovima i tu se rodila ljubav prema frizurama.

Kako je krenuo vaš put u svijete frizera?

Sa 11 godina sam znala da će moja profesija biti frizer. Roditelji nisu bili za to jer sam bila jako dobar učenik i rekli su da zanat mogu upisati kad god hoću i da je bolje upisati neku gimnaziju. Poslušala sam sebe, i sve godine uživam u svom poslu. Posao me ispunjava i sreću nalazim u njemu. Kada radite ono što volite, vi onda u opšte ne radite.

Edukacija i usavršavanje?

Često idem na edukacije koje usavršavaju moj dosadašnji posao ili učim nešto najnovije. Volim ulagati u kvalitet, jer kvalitet prepoznaju svi na duge staze.

Otvaranje i rad salona

2016. godine sam otvorila svoj  prvi salon sa 27 kvadrata. Bio je u strogom centru ali jako mali. Nisam se mogla razvijati i proširivati sa uslugama. U sedmom mjesecu 2022 godine sam otvorila novi studio sa 150 kvadrata i dosta se proširila sa uslugama i svojim kolegicama. Iskreno mogu reći da je jako prijatno i ugodno u našem salonu. Smatram ako vas neko dočeka sa osmijehom da nema greške. Danas je ljudima potrebno jako malo a to je osmijeh, ništa nas ne košta a veliko je. Ističemo se po brzini i naravno sto je najbitnije kvaliteti. Koristimo sve najkvalitetnije proizvode i najkvalitetnije extenzije. Klijentice u salonu ofarbaju kosu i za to vrijeme dok stoji farba rade nokte, uštede na vremenu što je danas najbitnije. Za sada klijentice su zadovoljne i što je najbitnije, vraćaju se.

Usluge koje nudite u salonima?

U zadnje vrijeme smo jako poznati po kvaliteti extenzija koju kupujemo kod golden hair Sarajevo. Kosa je 100% prirodna. Djevojke za jedan dan promijene svoj izgled sa kratke kose na jako dugu kosu. Kada vidimo njihov osmijeh, mi smo sretni. To je trenutno najtraženija frizura. Također i bojenje kose ombre, sombre, baleyage.

Savjeti za oporavak kose.

Na svakoj maski za oporavak piše da se drži 3-5 min. To nije dovoljno. Jako puno pričamo sa ženama i kažemo kako bi se trebala kosa nahraniti  jer je neophodno. Svi se odmah ograđuju da nemaju vremena za to. Nije tačno! Može se oprati samo kosa, frotirati peškirom, staviti masku, raščešljati se i staviti šnalu, sa tim hodati po kući i raditi kućne obaveze. Tako maska može da stoji satima a kosa poslije ispiranja bude kao svila…Ponudimo im masku koju mi koristimo ili ih uputimo na neku drogerijsku masku. Bitno je da je za suhu i oštćenu kosu i da se drži duže.

Važno je da klijentu sačuvamo kosu

Danas svi sve rade! Mnogim frizerima je bitna zarada, a ne sačuvati kosu klijentu. Ako frizer upropasti kosu klijentu, potrebno je 3 godine da se oporavi. Ja lično, mnogo odbijem klijenata zbog njihovih želja, mogućnosti su jedno a želje su drugo. Objasnimo posljedice. I da kažu na njihovu odgovornost to da radimo, ne postoji njihova odgovornost kada smo to mi radili. Društvene mreže kvare sve jer nam donose slike koje su dorađene na aplikacijama i nisu stvarne. Pretežno im kažem bolje loša boja nego otpadnuta kosa. Kupovinom farbi u drogerijema, biranjem prelijepih slika djevojka koje se nalaze na kutijama. U nekim farbama plavih nijansi se nalazi blanš za izbjeljivanje kose, one to ne znaju misleći da je to sastavni dio farbe. Zna se desiti ili da budu kao pile žuti ili ako su imali pramenove pa ih prefarbaju čitavom dužinom, svi pramenovi otpadnu. Ako su plave pa žele postati tamno smeđi, zbog pogrešnog odabira farbe budu zelene.

Najbolje imati svog frizera

Pa smatram da je mali broj žena koje znaju same sebe sređivati. Imamo i izuzetaka, ali mislim da je najbolje imati svog stalnog frizera, a ne mijenjati ga svako malo.

Omiljeni tretmani

Ja lično najviše volim raditi microblading obrva, polutrajna šminka iscrtavanja obrva i tape in tehnika nadogradnje kose. To me jako ispunjava iz razloga što se odmah vidi drastična razlika. Gledate njihove reakcije i nema većeg zadovoljstva i sreće od toga.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here