Sofija Grijak Iličić: Uvijek se trudim da istaknem prirodnu ljepotu svojih klijenata, dok dodajem jedinstvene elemente koji odražavaju njihov karakter.

0

Kroz detaljne konsultacije i prilagođene tehnike, kreiram look koji najbolje odgovara njihovim osobinama i preferencijama.

Piše: Sofija Grijak Iličić, make-up i permanent artist

Sofija Grijak Iličić je make-up i permanent artist sa više od 15 godina iskustva u ovj oblasti. Njen put u svijetu šminke počeo je prije 15 godina, a prije 8 godina zakoračila je u fascinantan svijet trajne šminke. Kroz svoju strast prema make-upu, Sofija ne samo da transformiše lica svojih klijenata već i obrazuje i inspiriše hiljade pratilaca na platformama poput Instagrama, YouTube-a i TikTok-a, dijeleći sa njima svoje dragocjeno znanje i savjete kroz interaktivne tutorijale. Ponosna je vlasnica brenda “Sophie’s Choice”, čije škole šminkanja u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Podgorici već deset godina uspiješno oblikuju buduće profesionalce u industriji ljepote.

Ko je Sofija Grijak Iličić?

Moje ime je Sofija Grijak Iličić, u modnoj i beauty industriji sam preko 15 godina, šminkanjem se bavim 12 godina, a u svet trajne šminke sam zakoračila pre 8 godina. Svoju ljubav prema make-upu izražavam kroz razne platforme poput Instagrama, YouTube-a i TikTok-a, gde delim tutorijale i savete sa svojom publikom. Ponosna sam vlasnica brenda “Sophie’s Choice”, koji uključuje i školu šminkanja u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Podgorici koja je ove godine proslavila svoju prvu deceniju.

Ljubav prema šminkanju?

Oduvek sam volela umetnost i estetiku, šminkala sam drugarice od malena, ali to nisam videla kao svoj poziv do trenutka kada sam se našla u šminkerskoj stolici kao model. Bila sam fascinirana transformacijama koje sam na sebi viđala i pomislila sam kako bih uživala da sam ja ta koja svoju viziju prenosi na lica modela i čini svoje klijente srećnijim i samopouzdanijim.

Vaš stil

Moj stil je prilično raznolik, volim balansirati između prirodnog, suptilnog izgleda i smelijih, kreativnih lookova. Sve zavisi od prilike i inspiracije tog dana. Uvek se trudim da istaknem prirodnu lepotu svojih klijenata, dok dodajem jedinstvene elemente koji odražavaju njihov karakter. Powder brows tehnika daje nežan, puderasti efekat na obrvama i traje od 1 do 3 godine, dok lip blush tehnika pruža prirodno definisan izgled usana i može trajati do 2-3 godine. Obe tehnike imaju svoje čari, ali preferiram da radim puder obrve jer mislim da su obrve jedan od najvažnijih elemenata na licu.

Važnost individualnog pristupa šminkanju

Prvo, uvek se konsultujte sa stručnjakom kako biste razumeli šta najbolje odgovara vašem licu. Drugo, važno je pratiti uputstva za negu posle tretmana kako bi rezultati bili što dugotrajniji. Treće, budite strpljivi tokom procesa isceljenja; krajnji rezultat biće vredan čekanja. Svaki klijent je jedinstven, i uvek uzimam vremena da razumem njihove želje, stil života i posebne prilike za koje se spremaju. Kroz detaljne konsultacije i prilagođene tehnike, kreiram look koji najbolje odgovara njihovim osobinama i preferencijama.

Lakagi look i naglašeni makeup

Suptilni, lagani lookovi su savršen izbor za svakodnevne, ali i one posebne prilike gde biramo prirodno naglašen makeup koji nikada ne izlazi iz mode, jer to su slike i prilike koje ćemo gledati i pamtiti ceo život. Sa druge strane, eksperimentisanje s bojama omogućava izražavanje kreativnosti i umetničke slobode. Na kraju, sve to zavisi najpre od raspoloženja i želja klijenta u tom trenutku.

Massterclass u Sarajevu

Posetioci mogu očekivati interaktivna i informativna predavanja gde ću podeliti svoje znanje o najnovijim tehnikama i trendovima u šminkanju. Moj pristup učenju je praktičan i prilagođen svakom pojedincu, sa ciljem da polaznici steknu samopouzdanje i veštine koje mogu odmah primeniti. Želim da svi odu sa novim znanjem i inspiracijom za dalje usavršavanje.

Savjet za kraj

Verujte u sebe i svoju kreativnost. Lepota dolazi iznutra, a šminka je samo alat za isticanje vaše jedinstvene ličnosti. Budite hrabri u isprobavanju novih stvari i uvek težite da se osećate dobro u svojoj koži.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here