Asmira Sinanović-Suljić: Trudim se da svaki mogući svjetski trend ispratim i prenesem na same klijente

0

Još u osnovnoj školi osjetila sam da imam afinitete prema manufakturnom radu. Kada kažem ‘manufakturnom’, prije svega mislim na realizaciju svojih misli u dodiru s kosom.

Intervju: Asmira Sinanovic-Suljić, frizerka i vlasnica frizerskog salona

Asmira ima 27 godina i već 12 godina aktivno radi kao frizerka. Svoj salon “Asmira” osnovala je prije četiri godine, ostvarenjem svog dječjeg sna. Kroz kreativne ideje i predanost svom poslu, osigurava da svaki klijent dobije unikatnu uslugu koja odgovara njihovim željama.

U svijetu frizerske industrije, gdje se kreativnost i profesionalnost susreću, ističe se ime Asmire Sinanović-Suljić. Ova talentirana frizerka iz Tuzle donosi jedinstvenu perspektivu u svakodnevni rad, prateći najnovije trendove i osiguravajući da svaki klijent ode iz njenog salona ne samo zadovoljan, već i inspiriran. U nastavku donosimo priču o njenom putu, izazovima s kojima se suočava te viziji budućnosti.

U svijetu frizerske industrije, gdje se kreativnost i profesionalnost susreću, ističe se ime Asmire Sinanović-Suljić. Ova talentirana frizerka iz Tuzle donosi jedinstvenu perspektivu u svakodnevni rad, prateći najnovije trendove i osiguravajući da svaki klijent ode iz njenog salona ne samo zadovoljan, već i inspiriran. U nastavku donosimo priču o njenom putu, izazovima s kojima se suočava te viziji budućnosti.

Možete li nam malo reći o sebi?

Ja sam Asmira Sinanović-Suljić, imam 27 godina. Rođena sam u Tuzli, gdje sam završila osnovnu i srednju školu, a i danas ovdje živim i radim.

Možete li mi reći nešto o svom radu u salonu? Što vas čini posebnim kao frizera?

Još u osnovnoj školi osjetila sam da imam afinitete prema manufakturnom radu. Kada kažem ‘manufakturnom’, prije svega mislim na realizaciju svojih misli u dodiru s kosom. Moji prvi počeci bili su u srednjoj školi, gdje sam dobila priliku da pokažem svoje kreativno umijeće. Makaze, češalj i svijet bili su moj. Svaka kosa posebna je baš kao i majstor, a majstori se prepoznaju pri prvom dodiru sa osnovnim alatom za rad.

Što vas je inspiriralo da postanete frizer i što vas najviše motivira u ovom poslu?

Inspiraciju u svom radu, kako tada dok sam bila srednjoškolka, tako i sada, pronalazim u samom dodiru s kosom. Život dlake i njena raznolikost, koja oblikuje svako naše lice i želje klijenata, upravo su ono što me potiče i motivira da budem originalna u svom poslu.

Koje usluge najčešće nudite svojim klijentima?

Frizerski salon Asmira, koji se nalazi u Tuzli, u naselju Stupine, svakom klijentu nudi unikatnost. Ta posebnost ogleda se u muškom i ženskom šišanju, različitim tehnikama bojenja kose, različitim tehnikama nadogradnje kose te mnogobrojnim tretmanima za očuvanje i oporavak zdravlja kose. To potkrepljuje činjenicu da se svaki klijent frizerskog salona Asmira uvijek rado vraća po originalnost.

Koje tehnike ili trendove najčešće primjenjujete?

Ja, kao vlasnica frizerskog salona Asmira, trudim se da svaki mogući svjetski trend ispratim i prenesem na same klijente. Trenutno najpopularnija i koja se vraća na velika vrata je nadogradnja kose tehnikom Tape in, ali tu su naravno i tehnike kolora, balayage, različite tehnike šišanja, te tretmani za njegu kose koji se primjenjuju u zavisnosti od stanja same kose.

Koliko dugo radite kao frizer i kakvo je vaše iskustvo?

Kao frizer radim 12 godina, a u posljednje 4 imam svoj frizerski salon Asmira, što je ostvarenje dječijeg sna na što sam najponosnija. Moje iskustvo s klijentima uvijek je pozitivno jer moje kreativne ideje prate njihove zamisli.

Kako pristupate klijentima koji nisu sigurni što žele?

Za klijente koji nisu sigurni u svoje želje, uvijek imam rješenje – više na lepršav način, kroz konstruktivan savjet uz primjenu modernih tehnika, kako bi uvijek iz salona otišli zadovoljni.

Na koji način osiguravate da vaši klijenti budu zadovoljni s frizurama?

Slušanjem želja klijenta i dodatkom kreativnosti, frizura postaje savršena i klijentu prilično praktična, što je najbitnije. Samim tim, klijenti se ponovno vraćaju u salon.

Imate li savjete za njegu kose koje biste preporučili svojim klijentima?

Osnovni savjet za njegu kose mojih klijenata jeste da koriste kvalitetne proizvode s već dokazanim brendovima, koje primjenjujem svakodnevno u svom radu.

Koji su najčešći problemi s kojima se klijenti suočavaju i kako im pomažete?

Najčešći problem s kojim se susrećem u svom poslu jeste loše tretirana kosa, loš kvalitet preparata koje klijenti koriste, neodgovarajuće šišanje, te loši tretmani njege kose. Sve su to vrlo bitne stvari koje moraju biti eliminirane kako bi kosa izgledala, prije svega, zdravo i njegovan, a zatim i sjajno s odgovarajućom bojom.

Kako pratite nove trendove u frizerskoj industriji?

Primjenom novih trendova u frizerskoj industriji omogućuje se da svaki majstor/frizer pohađa određene seminare i edukacije u datoj oblasti, što mnogostruko utječe na rad samog frizera, ali i na salon.

Kako se nosite s izazovima u poslu, poput promjene preferencija klijenata?

Odlično, to je za mene izazov i prilika da se dokažem i pokažem, pa čak i samoj sebi, što sve mogu u svom poslu.

Imate li planove za daljnji razvoj ili proširenje svojih usluga? Kako vidite budućnost svoje karijere u frizerskoj industriji?

Kao mlada osoba, imam planove da frizerski salon Asmira postane simbol prepoznatljivosti ne samo u gradu Tuzla, već i u široj regiji. To mi je ujedno i vizija moje budućnosti – da, kao i do sada, budem unikatna, originalna i profesionalna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here