Dajana Raič: Tretman ekstenzija trepavice je mega popularan među ženama

0

Ekstenzije za trepavice posljednjih godina su mega popularne. Jedan prolaz centrom grada i možemo uočiti barem desetak dama s dugim trepavicama. Ako vas zanima kako se ugrađuju i mogu li imati negativne posljedice doznali smo od Dajane Raič, vlasnice salona Doll u Mostaru.

Dajana, za početak recite nam nešto više o sebi i salonu.

Prije svega želim se zahvaliti na prilici da pišem za portal BeautiFUL. Zovem se Dajana Raič dolazim iz Mostara. Svoj posao krenula sam raditi uz veliku želju kao hobi, dok sam završavala prvi razred srednje Ekonomske škole u Mostaru.

Kada ste otkrili da se želite baviti ugradnjom trepavica u beauty svijetu?

Uskoro će 4 godine od kada sam završila svoju prvu edukaciju u Sarajevu za ugradnju ekstenzije trepavica. Kada sam krenula u svijet trepavica imala sam nepunih 16 godina. Od malena sam se sređivala, šminkala, lakirala noktiće, voljela modu i trendove. Sa 15 godina sam prvi put čula da postoje ekstenzije i kada sam ih vidjela na jednoj djevojci oduševila sam se i poželjela da ih uradim na sebi, tako je i bilo. Dok mi ih je kozmetičarka radila ja sam uživala, a kada sam ustala i pogledala kako divno sebi izgledam sa njima presretna sam bila. Taj dan kad sam došla doma sa trepavica mojoj mami su se toliko svidjele da je i ona odmah poželjela da se naruči na iste. Tu sam odmah i dobila ideju da završim edukaciju da bih ih njoj radila i tako je i bilo. Nakon završene prve obuke nabavila sam sve što je potrebno za rad i krenula. Moje prve trepavice je nosila moja mama ujedno i najveća podrška. Poslije sam radila sestri, rodici, prijateljicama najviše kao hobi dok nakon prve godine iskustva i mnogobrojnih edukacija nisam počela dobivati pozive i poruke od drugih djevojki da se žele naručiti na trepavice. Sa 17 godina otvaram svoj salon i polako se širim i sa ostalim uslugama i tu počinje moja priča, a svoje trepavice nazivam Doll po kojima je i moj salon dobio ime.

Da li imate nekoga ili nešto što vam daje inspiraciju svaki dan?

Moja najveća inspiracija su sve moje drage klijentice, njihove poruke i osmijesi kada se pogledaju u ogledalo poslije tretmana. Hvala im što mi omogućuju da se bavim poslom koji zaista volim i u kojem uživam.

Recite nam više o ugradnji trepavica, koliko Hercegovke vole bujne trepavice? 

Ugradnja trepavica je metoda gdje se na svaku posebno izoliranu prirodnu dlačicu nadograđuje ruska nit po želji klijentica. Hercegovke da tako kažem obožavaju bujne trepavica. Većina izabere ruske ekstenzije srednjeg volumena. Najčešći odgovor na pitanje kakav volumen želite je “da otvore moj pogled“.

Kakav je postupak ugradnje, te da li je teško djevojkama da se odluče za gustoću trepavica?

Postupak ugradnje ekstenzije trepavica traje od 40-70 minuta u zavisnosti kakve su prirodne dlačice. Klijentice koje prvi put dođu na tretman puno se teže odluče za volumen dužinu i oblik ali uz moju pomoć vrlo brzo dođemo do konačne odluke.

Šta biste još rekli djevojkama koje žele po prvi put da urade ovaj tretman?

Djevojke koje žele prvi put da urade ovaj tretman poručila bi da nemaju potrebe da se plaše uništenja prirodnih dlačica ili bilo kakvog žuljanja i smetnje na očima. Kod pravilno postavljenih ekstenzija trepavica kvalitetnim materijalom i pravilnom njegom ne dolazi do nikakvog oštećenja prirodnih trepavica, niti imate ikakav osjećaj težine na očima. Potpuno je bezbolan tretman koji radite unutar 3-4 sedmice, a ekstenzije su jedno veliko savršenstvo i otkriće sa kojima ste uvijek sređene i dotjerane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here