Ernesa Janjoš: Koža je naš najveći organ i potrebno joj je pružati njegu u toku cijele godine

0

Neovisno o trendovima i godišnjem dobu, njega lica je nešto što se provodi redovno – hemijski pilinzi, mehanička čišćenja lica sa dodacima stimulansa, mezoterapije, hidratacija. 

Ernesa Janjoš, kozmetičarka, vlasnica Estetskkog Centra Si

Ernesa Janjoš rođena je u Sarajevu 1980. godine. Majka je dvoje djece Asli i Jamana koji su njenom životu i karijeri dali krunu. Završila je gimnaziju, a kasnije i Frizersko-Kozmetičku školu  u Ilijašu. Ljubav prema ljepoti odvojila je od Ekonomskog fakulteta pa je 2008.godine otvorila svoj prvi salon. Pohađa studije Kozmetologije i Estetike na koledžu u Banja Luci gdje je uskoro na završetku studija. Uz brojne edukacije estetike i kozmetologije, Ernesa svoje obrazovanje nastavlja na master studiju u Ljubljani iz oblasti estetike i kometologije.

Iz beauty svijeta danas vam predstavljamo Ernesu Janjoš vlasnicu Estetskog Centra Si. Sa Ernesom smo razgovarali o uslugama njenog salona, ali i pitali smo je da li postoje pravila kojih se treba pridržavati prije trermana za njegu i čišćenje lica. Više donosimo u nastavku.

Za početak nam recite nešto više o sebi, Vašim počecima te Vašem salonu. 

Ovim poslom se bavim jako dugo, a sam početak je bio i više nego spontan. Moram priznati da nije bilo lako, koliko god se za ovaj posao čini da jeste. Godine rada, truda, žrtve, odricanja, ali i ulaganja kroz sve sfere ovog posla. Sada sa sigurnošću tvrdim da su sve dobre i loše situacije koje sam prošla kroz ovaj posao izrodile jednu veliku ljubav prema njemu. 

Šta sve Vaš salon nudi? Koje usluge? 

Estetski centar Si nudi pored usluga pedikira i manikira nudi pregršt tretmana lica, masaže i maderoterapiju, frizerske usluge ali i usluge estetskih korekcija. Koristimo najkvalitetnije materijale na tržištu a naši zadovoljni klijenti su najbolji pokazatelj toga. 

Da li postoje pravila kojih se treba pridržavati prije tretmana za njegu i čišćenje lica? 

Koža je naš najveći organ i potrebno joj je pružati njegu u toku cijele godine. Potrebna je adekvatna njega, ovisno o tipu kože i problematici iste. Ako imate suhu kožu, potrebno se okrenuti preparatima namijenjenima striktno za suhu kožu, i obratno. Neovisno o trendovima i godišnjem dobu, njega lica je nešto što se provodi redovno – hemijski pilinzi, mehanička čišćenja lica sa dodacima stimulansa, mezoterapije, hidratacija. 

Koje trendove u beauty industriji prepoznajete u ovom periodu, da li Vam se sviđaju i koliko se često oni mijenjaju? 

Isto kao što u svijetu napreduje tehnologija, medicina i mnoštvo drugih branši, tako napreduje i beauty industrija. Ekspanzija se desila prije nekoliko godina, a još uvijek sa sigurnošću tvrdim da nije dosegla svoj vrhunac. Svakodnevno viđamo nove trendove, tretmane i estetske zahvate, ali moram biti iskrena i reći da, koliko god je lijepo vidjeti nešto novo i inovativno, toliko i nije. Mlade djevojke često padaju pod uticaj društvenih mreža i trendova, bili oni dobri ili loši. Često posegnu za zahvatima, samo zato što su ‘in’ , a ne zato što su im možda neophodni. Ljudska anatomija jeste „šablon“ koji je bitno pratiti u ovom poslu, ali je svaka osoba anatomija za sebe. 

Koje svoje radove bi istakli kao najuspješnije i šta ste radeći na njima naučili o sebi i ovoj profesiji? 

Da bi bili najbolja verzija sebe u ovom poslu i da bi napredovali, potrebne su žrtve i odricanja kao i velika ulaganja što sam naglasila u prvom pitanju. Koliko date – toliko i dobijete. Jedan od bitnijih faktora jesu ljubav i strast koju je potrebno imati u ovom poslu da bi opstali i bili najbolji. U tome mi pomažu i moje divne klijentice koje posao čine samo ljepšim. Na svaki svoj rad kroz godine sam iznimno ponosna, ne bih mogla izdvojiti samo jedan. Radim svakodnevno na unapređenju svojih vještina da bih upravo svojim klijentima mogla pružiti najbolje usluge.

Za kraj poruka i savjet svim našim čitateljima. 

Svim čitateljima bih poručila da, nebitno kojim se poslom bavili, budu istrajni u njemu. Upornost, trud i rad će se prije ili kasnije isplatiti, što sam ja sama osjetila na svojoj koži. Plodove svog rada i ulaganja možda nećete odmah vidjeti, ali će doći Vaše vrijeme i Vaših pet minuta. A klijentima koji se podvrgnu estetskim korekcijama i koji koriste ove i slične usluge, dala bih savjet da se isključivo drže svoje anatomije, minimalnih korekcija i što prirodnijeg izgleda, jer to zasigurno nikada neće izaći iz mode.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here