Ernesa Janjoš: Već dugo sam u beauty industriji i ovo je moj životni poziv

0

O slanoj sobi i benefitima iste se nažalost na našim prostorima govori jako malo, a i njihova sama zastupljenost je mala.

Intervju: Ernesa Janjoš, magistar kozmetologije i estetike

Boravak u  slanoj sobi je jedinstven i opuštajući način da se oslobodite stresa, poboljšate zdravlje kože i dišnih puteva, te se opustite. Slane sobe su prostori koji su obloženi ili ispunjeni solju i često se koriste u terapeutske svrhe. U nastavku je intervju sa Ernesom Janjoš, koja nam priča o benefitima slane sobe.

Recite nam nešto o sebi?

Već dugi niz godina sam u beauty industriji i zasigurno mogu reći da je upravo ovo moj životni poziv. Ovaj posao me ispunjava na način da svojim klijenticama i klijentima pružam najbolju uslugu i najbolje tretmane uljepšavanja – manikir, pedikir, mnoštvo tretmana lica i tijela sa korištenjem najsavremenije opreme i pregršt drugih usluga. Voljela bih spomenuti da godinama unazad ulažem u svoje obrazovanje i edukacije kako bih svoje klijente učinila najzadovoljnijima. Već sam u jednom od naših razgovora spomenula da sam magistar kozmetologije i estetike i moje obrazovanje se nastavlja u Beogradu i Ljubljani na masteru medicinskinskih nauka, zahvaljući na nesebičnoj podršci mojih dragih mentora doktora koji su mi otvorili put daljnjeg obrazovanja u estetici – mojoj velikoj ljubavi.

Predstavite nam ukratko Vaš salon i koje usluge nudite?

 Enjoy Salona je projekat moje prijateljice, koja je u potpuno drugoj industriji. Ali iz ljubavi i strasti za zdravim načinom života, pažnje prema ljepoti uopšte i analizi potreba regije u kojoj se nalazi današnji spa & beauty centar, odlučila se na ulaganje i otvaranje ovog jedinstvenog spoja i koncepta usluga kakve nema u BiH. Našim zajedničkim, partnerskim pristupom, spojen znanja, prakse, ljubavi i želje otvoren je spa & beauty centar sa lokacijom u Vogošći. Nudimo usluge manikira i pedikira, masaža, tretmane lica, tijela, maderoterapije, solarija, elektrosimulacije, tretmana uljepšavanja obrva (puder obrve i japansko iscrtavanje) i onoga možda najzanimljivije – slane sobe. Od nedavno nudimo i usluge estetske medicine, botoxa i hijalurona, a svakako vam savjetujem da nas posjetite, i uvjerite se u naš kvalitet rada.

Možete li nam reći nešto više o slanoj sobi?

O slanoj sobi i benefitima iste se nažalost na našim prostorima govori jako malo, a i njihova sama zastupljenost je mala. Boravkom u slanoj sobi tretiraju se respiratorni i dermatološki problemi, a pozitivno utiče na imunološki i nervni sistem organizma. Preporučuje se odraslima, ali i djeci, pomaže kod astme, bronhitisa i drugih respiratornih problema.  Haloterapija je metoda liječenja koja se najjednostavnije može prevesti i objasniti kao liječenje solju. Naš cilj je da ove jeseni predstavimo naš projekat koji ćemo sprovesti sa predškolskim i školskim ustanovama o podizanju svijesti jačanja imuniteta i čišćenja respiratornog trakta kroz našu slanu sobu , jer nam dolaze dani ispunjeni smogom i zagađenjem. Terapija se sprovodi u slanim sobama čiji su zidovi, plafoni i podovi u potpunosti obloženi prirodnom kamenom soli iz rudnika. Ovo je nova metoda speleoterapije.

Šta znači da koristite ekološki prihvatljive proizvode?

Ekološki prihvatljivi proizvodi izbjegavaju otrovne hemikalije za koje se zna da nanose štetu. U ovom poslu nažalost veliki je broj proizvodjača koji prave materijal sa štetnim supstancama i hemikalijama koje nanose štetu i ostavljaju posljedice po zdravlje. Upravo naš salon izbjegava tu vrstu proizvoda, pružajući najbolje moguće za naše klijente, a to su i Skeyndor prozivodi koje naš salon koristi ujedno i biljna i veganska ulja za masažu, ali i sol u sklopu slane sobe.

Koji su izazovi sa kojima se susrećete u radu?

Svaki posao sa sobom nosi odredjene izazove, a u beauty industiji ih je jako mnogo. Pored velike konkurecije na tržištu sa kojom se morate znati izboriti i izdići, potrebno je mnogo vremena, truda i ulaganja. Trendovi u ovom poslu se jako brzo mijenjaju, čega smo svi svjedoci, a samim tim je potrebno ispratiti sve, kako bi privukli odgovarajuću klijentelu, ali i pružili najbolje moguće usluge. Vjerujem da se ovaj posao čini jako lagan, ali je baš suprotno. Naravno, uz trud, rad i disciplinu i veliku dozu ljubavi, svaka prepreka se čini kao najmanja.

Na koji način želite dalje razvijati ovaj salon?

U budućnosti za cilj imamo da se beauty centar Enjoy Salona proširi i na druge lokacije te obogati svoje usluge. Nastojimo obuhvatiti svaki beauty segment, tako da naši klijenti mogu obaviti sve usluge i relaksirati se na jednom mjestu po najpovolinijim cijenama te otići presretni sa iščekivanjem novih tretmana.

Šta biste poručili našim čitateljima?

Vašim citateljima bih svakako poručila da posjete Enjoy Salona beauty and spa centar, da se uvjere zbog čega smo najbolji. Svaki mjesec za naše nove, ali i postojeće klijente pripremili smo interesantne pakete i aranžmane za uljepšavanje, po najboljim cijenama. Garantiram da ćete izaći iz našeg salona i više nego zadovoljni! Posjetite nas u Vogošći na adresi Jošanička 14, kao i naš instagram i facebook profil na kojem možete vidjeti sve usluge koje naš salon nudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here