HomeFitness&zdravljeNovi beauty tretman koji započinje brigom za psihičko zdravlje

Novi beauty tretman koji započinje brigom za psihičko zdravlje

Jer ljepota dolazi iznutra

Mnogima od nas nije vijest da naša emocionalna dobrobit izravno utječe na naše fizičko zdravlje. Živimo u svijetu koji je sve više svjestan važnosti brige o sebi, ali rijetko je to prioritet u tretmanima ljepote koje odaberemo. Imamo masaže koje nam pomažu u rasterećenju ili pomažu pri napetosti, tretmane lica koji pomažu suočavanju s umornom kožom, ali što ako je korijen problema u našem mentalnom ili emocionalnom stanju? Što ako je tjelesna bolest simptom, a ne uzrok.

Holistička trenerica i dermatologica Katie Light, koja je svoju karijeru započela prije 20 godina, uvela je novi pristup wellnessu kroz “Light Technique”, koja uključuje terapiju razgovora, reiki, masažu i refleksologiju kako bi se klijentima pomoglo da se oslobode stresa, energiziraju, fokusiraju i osjećaju lakšima. 

“Dio terapije te tehnike je aktivno slušanje i razumijevanje onoga na što se točno odnosi predstavljanje i utvrđivanje mogućeg uzroka” – kaže Light. “Također dopušta klijentu da razgovara i razumije gdje se pojavio uzrok i kako se našao u određenoj stresnoj situaciji. Tada možemo personalizirati tretman ili tretmane koristeći najbolju kombinaciju terapija kako bismo isporučili potpuno individualan plan liječenja i mogli ponuditi alate za stil života koji će prenijeti u svoj svakodnevni život.”

Svjetlosni tretman daleko nadilazi standardni oblik konzultacija koje spa terapeuti nerijetko zaobilaze. Termin, koji traje od 75 do 90 minuta, počinje terapijom razgovora – klijentima se postavlja pitanje kako se stvarno osjećaju i što se događa u njihovim životima, što bi moglo utjecati na njihovu ukupnu dobrobit. Razlog tome je da terapeut tada može utvrditi od kojih bi masaža, reiki tretmana ili refleksologije klijent mogao imati najviše koristi i koliko dugo će potrošiti na svaki tretman, što rezultira paketom po mjeri.

 

ella.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE