HomeFitness&zdravljeTri razloga zašto trčanje trebaš uvrstiti u svoje aktivnosti

Tri razloga zašto trčanje trebaš uvrstiti u svoje aktivnosti

Tri razloga zašto trčanje trebaš uvrstiti u svoje aktivnosti

Već je stara vijest da je sport meditacija u pokretu i da je bilo kakva aktivnost korisna ne samo za fizički izgled nego i za zdravlje općenito. Jeste li znali da 30 minuta trčanja sedmično u samo mjesec dana podiže kvalitetu sna, podiže raspoloženje i koncentraciju? To je samo jedan od benefita zašto bi trebali krenuti trčati, a u nastavku donosimo još nekoliko razloga.

Trčanjem protiv celulita

Trčanje je aerobna aktivnost koja će vam ubrzati cirkulaciju, metabolizam i potrošnju masti. Organizam će tako brže izlučiti štetne stvari koje stvaraju celulit.

Vaš mozak će vam biti zahvalan

Kada ste zaposleni trčanjem, mozak lakše dolazi do kreativnih rješenja. Poslovne zadatke  i ideje možete osmisliti iz vedra neba. Kisik našem mozgu i živčanom sustavu omogućuje da bolje funkcionira.

Potrošiš ručak u trenu i nije skupo

Ovo je aktivnost koja zahtjeva jako malo ulaganja, trebaju nam samo trenirka i tenisice. Plus u sat vremena trčanja možemo potrošiti između 700 i 800 kalorija.

Dobre strane ove sportske aktivnosti davno je upoznala predivna glumica i model Gal Gadot. Koja često kaže kako je trčanje ključno za njenu vitku liniju.

elle.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE