HomeFitness&zdravljeZnate li što trebate jesti za zdravlje i ljepotu? 6 ključnih namirnica

Znate li što trebate jesti za zdravlje i ljepotu? 6 ključnih namirnica

Neke namirnice trebali biste konzumirati barem jednom tjedno zato što će one poboljšati vaše cjelopkupno stanje, od imuniteta do ljepote

Evo što biste sve trebali jesti za dobro zdravlje i ljepotu:

1. Crveni ribiz

Crveni ribiz sadrži veliku količinu vitamina A, P, C i kalija. Sadrži pektine koji pomažu uklanjanju toksina iz tijela.. Ribiz u prehrani poboljšati će kvalitetu vaše kose, ali i rad kardiovaskularnog sustava.

2. Trešnja

Ne samo vrlo ukusno, već i nevjerojatno zdravo voće s ogromnom količinom vitamina A, B1, B2, E i PP, kao i elementima u tragovima – fluorom, kalcijem, magnezijem, željezom, jodom, bakrom i fosforom. Trešnja poboljšava stanje kože, kontrolira hipertenziju, reumu i crijevne funkcije.

3. Češnjak

Češnjak je izrazito zdrava namirnica, dobar je u prevenciji respiratornih bolesti, djeluje protuuplano.

4. Brokula

Jedinstven proizvod s puno vitamina, minerala i aminokiselina. Sadrži još više vitamina C od agruma. Brokula poboljšava stanje kože, čisti tijelo od toksina, jača živčani sustav, pozitivno djeluje na probavni trakt i korisna je za vid.

5. Šipak

Šipak sadrži mnogo elemenata u tragovima i vitamina, kao i 15 aminokiselina, od kojih je pet nezamjenjivo. Poboljšava opskrbu krvlju u mozgu, pomaže u uklanjanju žarišta upale i sprječava pojavu bolesti.

6. Borovnice

Ova bobica je posebno korisna za žene zbog značajnog sadržaja kalija, bakra, kalcija, magnezija, natrija i željeza, kao i vitamina C, B1, B6 i PP.  Uklanja toksine iz crijeva, a antioksidanti kojima borovnica obiluje ne dopuštaju razvoj bolesti te služa kao prevencija raka. Korištenjem borovnica možete poboljšati vid, rad kardiovaskularnog i genitourinarnog sustava.

www.cromoda.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE