HomeLifesyle10 najgorih beauty savjeta ikad!

10 najgorih beauty savjeta ikad!

Ove savjete nikad nemojte poslušati

Tko bi više u moru beauty savjeta s kojima smo svaki dan bombardirani znao koje trebamo slušati, a na koje samo odmahnuti rukom. Pročitali ste da je preporučljivo umasirati sirovo jaje u kosu i dobili katastrofalne rezultate? Netko vam je rekao da ispucale vrhove možete eliminirati skupim uljima, a izgleda da ništa osim šišanja ne djeluje? Mi smo, kao i vi, bili kompletno zbunjeni oko toga što je šteto, a što korisno za njegu kože i kose pa smo odlučili sumirati najveće beauty mitove i objasniti vam zašto ne djeluju.

MIT: Piling treba raditi svaki dan.
ZAŠTO NE: U ratu protiv mrtvih stanica kože piling zaista je moćno oružje, ali ne ako se koristi na svakodnevnoj bazi jer takvim tempom može uzrokovati iritaciju kože prije nego što se gornji sloj oporavi i spriječiti lučenje prirodnih masnoća. Piling treba nanositi redovito, 2-3 puta tjedno ovisno o osjetljivosti vaše kože

MIT: Svakodnevno nanošenje šminke je jako štetno.
ZAŠTO NE: Ako se na pravilan način brinemo o svojoj koži, bez preskakanja koraka u planiranoj beauty rutini, pod uvjetom da uvijek, ali UVIJEK skinemo šminku prije spavanja, i da redovito čistimo kistove i spužvice za nanošenje make-upa, sa svakodnevnim šminkanjem je sve u redu.

MIT: Lak za kosu možete koristiti za fiksiranje šminke.
ZAŠTO NE: Lak za kosu s razlogom se zove lak za kosu, i iako može biti vrlo učinkovit na vašoj kosi, nipošto ga nemojte špricati na kožu jer obiluje štetnim sastojcima koji će vašu kožu isušiti i postarati, a ostavit će i neugodni ljepljivi osjećaj.

MIT: Što je veći faktor protiv štetnih sunčevih zraka, to je bolja zaštita.
ZAŠTO NE: Zaštitni faktor odnosi se na zaštitu od UV B radijacije, koja je glavni uzročnik bolesti kože i opeklina, ali treba uzeti u obzir i zaštitu od UV A radijacije koja uzrokuje ubrzano starenje kože. Pri kupnji zaštitne kreme svakako provjerite da djeluje protiv obje vrste zračenja. S nanošenjem visokog faktora ljudi se često opuste i provode puno vremena na direktnom suncu i preskaču ponovno apliciranje kreme, što onda djeluje potpuno kontraproduktivno jer im UVA zrake jako naštete.

MIT: Bazna preplanulost spriječit će opekline.
ZAŠTO NE: Dermatolozi uopće ne uspijevaju objasniti od kud ova suluda ideja, no zapamtite jednom i zauvijek, jedino što će spriječiti opekline je nanošenje kvalitetne kreme nekoliko puta dnevno.

MIT: Redovito šišanje potaknut će brži rast kose.
ZAŠTO NE: Redovito šišanje ispucalih vrhova nesumnjivo će poboljšati zdravlje vaše kose, no neće imati nikakav utjecaj na brzinu rasta kose, s obzirom da to reguliraju folikule na tjemenu.

MIT: Pasta za zube je instant lijek za prištiće.
ZAŠTO NE: I dok će pasta za zube uspješno isušiti prištiće, postoji niz štetnih sastojaka koji djeluju protiv bakterija u ustima, no ne i protiv onih na koži, baš naprotiv, nanošenje paste za zube na kožu lica može uzrokovati dermatitis i druge kožne probleme, uključujući upravo prištiće.

MIT: Često mijenjanje proizvoda za njegu kože je poželjno.
ZAŠTO NE: Koža voli konzistentnost, i ako dobro reagira na beauty rutinu kojoj ju izlažete, nema potrebe da išta mijenjate.

MIT: Najbolji način da dobijete dovoljne razine vitamina D je izlaganje suncu.
ZAŠTO NE: Vitamin D u organizam se treba unositi prvenstveno kroz hranu, primjerice mliječne proizvode i ribu.

MIT: Ako imate masnu kosu nemojte nanositi regenerator.
ZAŠTO NE: Regenerator nema nikakve dokazane direktne veze s masnoćom kose, sve dok ga korisite na pravilan način. Nemojte ga nanositi na tjeme, već isključivo na vrhove.

www.elle.hr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE