18 . MEĐUNARODNI KONGRES I SAJAM BEAUTY, BANJA LUKA 2019

0
505

Organizator sajma i kongresa svake godine okuplja najpoznatije kompanije iz svijeta kozmetike, wellnesa, opreme, kozmetologije, estetike i dermatologije.

U cilju jačanja saradnje između različitih profila profesionalaca, edukacije i stvaranje jedne zajednice za estetiku, koja će nam omogućiti razmjenu iskustva, usavršavanje i napredovanje kao i pokazati pristupe u svijetu kozmetike u svim sferama poslovanja.Od zapošljavanja,organizacije rada u salonima, financijskog poslovanja, marketinga i prodaje usluga i proizvoda.

U sajamskom dijelu je najavljenih 15-tak distriburera profesionalne kozmetike.

Banjalučka kozmetička škola sa svojim profesorima i učenicima organizuje takmičenje u šminkanju i ukrašavanju noktiju. Za posjetioce sajma gratis tretmane lica, šminkanje i masaže.

Što se tče kongresnog dijela, potvrdili su svoj dolazak profesori farmaceutsko-fizioterapijske škole iz Beograda:

Milica Ignjatović strukovni estetičar

Mirjana Milosavljević farmaceut  spec. kozmetologije

One su također od 2014. godine osnivači udruženja profesionalaca EstetikPro primjenjena kozmetologija koji u svom sastavu imaju: članstvo, kongrese, magazin i javno priznate obuke.

Gost predavanja će biti i predavač Evgen Gec iz Ljubljane koji je godinama poznat kao stručnjak iz tog područja.To potvrđuje 30 godina rada u kozmetici i napisanih 6 stručnih knjiga među kojima je i knjiga za uspješno poslovanje u kozmetičkom salonu.

U kongresnom dijelu učestvovati će i  precjednica udruženja Đurđica Golić, koja je preko 40 godina prisutna u primjenjenoj kozmetici, 36 godina rada kao predavač stručnih predmeta u kozmetičko-tehničkoj školi Banja Luka, 3 napisane knjige i urednik časopisa Beauty.

U najavi je i dermatolog Mira Vučen, koja će nam održati predavanje o melanomima. Kako ih prepoznati i kad je pravo vrijeme da uputimo naše klijente na pregled kod dermatologa.

Očekuje se posjeta građanstva u sajamskom dijelu a u kongresnom kolege i kolegice iz cijele Bosne i Hercegovine, ističu organizatori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here