HomeLjepotaOdgovarajuće sjenilo: Dobivanje osjećaja za teksturu

Odgovarajuće sjenilo: Dobivanje osjećaja za teksturu

Kada je riječ o odabiru sjenke za oči, mnogo se ljudi prvo fokusiraj na boju, ali se sjene također razlikuju jedna od druge u teksturi. Razumijevanje brojnih tekstura može vam pomoći u stvaranju uzbudljivog izgleda, želite li podebljano i dramatično, prirodno itd. Što znači tekstura, točno? Tekstura opisuje izgled sjenila za oči, također poznat kao “završetak”. Završetak sjena utječe na jednostavnost upotrebe i rezultat konačnog izgleda.

Matte Sjene

Primarna podloga za stvaranje lijepog oka počinje sjenama koje imaju mat teksturu. Matte sjene nemaju sjaj, pa su idealni za pružanje strukture i konture. Budući da ne odražava svjetlost, ravna tekstura je izvrsna za oblikovanje, definiranje i stvaranje zasjenjenog učinka. Neke matte sjene su kremaste i lako se nanose, dok drugi imaju mnogo suhu teksturu. Dakle, najbolje je testirati sjenu najprije kako biste vidjeli da li je pigmetovana.  Matte sjena je također najbolji izbor za korištenje kao baza, jer to neće utjecati na sjene koju nanosite preko nje.

Sjajne sjene

Sjajne sjene imaju suptilan sjaj i daju znak blistave svjetlosti. Oni nude punu pokrivenost. Sjajne sjene stvaraju moderan i prirodan izgled. Svijetlije svjetlucave nijanse jak su dobre za naglašavanje udubljenja kapaka. Tamnije nijanse sjena su odlične za dodavanje drame. Sjenila sa sjajnom formulom izrazito su reflektirajuća, ali imaju tendenciju da pružaju više sjaja od šljokičastih sjena. Sjajne sjene su izvrstan izbor za podizanje i dovođenje svjetla na neko područje. Za razliku od matirane sjene, sjajne sjene mogu izgledati toplo i moderno. Ovaj proizvod dobro funkcionira za sve oblike očiju, osim izbočenih očiju.

Polu matte sjene

Savršeno se uklapaju u kategoriju između svjetlucanja i matte. Oni nude više sjaj nego obične matte nijanse, ali posjeduju više glatku reflektivnost nego sjaj, tako da su namjenjene za sve nijanse kože. Mogu se koristiti za osvjetljavanja ili potamljivanje očnog područja.
Međutim, oni također mogu podnijeti izgled više teksturnih sjena koji preuveličavaju konture i reflektiraju svjetlost.

Sjene s metalnim efektom

Imaju intenzivan metalni sjaj i sliči stvarnom metalu – srebrnom, zlatnom, bakrenom, brončanom, platinom i drugom. Metalne sjene su idealne na kapku zbog prirodnog izgleda jer topliji metali mogu izazvati ton kože. Oni su također fantastični kao tuš, dodajući i senzualni efekt koji čini oči nježnije i seksualnije.

Svjetlucave sjene

Svjetlucava sjena je tekstura koja sadrži male čestice koje odražavaju svjetlost.

Savršene su za dodavanje boja, interesa i dubine u oči te se mogu nanositi u svakodnevnoj rutini šminkanja ili kao komplementarni dodatak s drugim teksturama za manipuliranje oblikom i veličinom. Svjetlucave sjene za oči nježno osvjetljavaju kapke, što ih čini otvorenijima, dok svjetlije nijanse mogu ih udvostručiti kao istaknute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE