Kako kosu farbati kod kuće u toku pandemije, savjetuje Miroslav Marijanović vlasnik frizerskih salona Red Carpet

0
Photo by: cottonbro
S obzirom na to da smo već tjednima zatvoreni i da živimo “zatvoreni život” u svojim domovima kako bismo zaštitili sebe i druge od širenja smrtonosnog virusa, uskraćeni smo za dosta aktivnosti na koje smo navikli.
Za portal Beautiful, Miroslav Marijanović vlasnik frizerskih salona Red Carpet iz Mostara, sa nama je podjelio nekoliko korisnih savjeta kako održati njegovanu kosu i kako se samo ofarbati, dok profesionalci ne krenu sa radom.
Kao rezultat zatvaranja frizerskih salona, usluge na koje smo navikli nisu više dostupne pa se moramo snalaziti sami. Pozitivna strana izolacije je ta što možemo po prvi put naučiti dosta novih stvari, za koje prije nismo imali vremena, potrebe a niti afiniteta. Negativna strana jeste da pojedine vještine možemo postići vježbanjem i edukacijama kako bismo postigli željeni rezultat. Što znači da vješte ruke iskusnih frizera nije lako zamjeniti.
Iako mnogi frizeri već danima savjetuju da se ne upuštam u frizerska posla, neki od nas jednostavno nisu mogli pustiti prirodu da ide svojim tokom, te su bili primorani da oboje svoju kosu, izrastak, kamufliraju sjede na sve načine, samo da nisu primjetne.
Kako ne bismo uništili kosu a ni postojeću boju, Miroslav savjetuje da farbamo samo izrastak profesionalnim bojama, nikako gotova pakiranja koja nam se nude na policama super marketa. Kosu ne treba posvjetljivati više od 3 tona niti farbati dužinu kose. Ukoliko niste iskusni u tome, boju na dužini možete osvježiti maskama u boji koje će Vam njegovati a istovremeno osvježiti boju.
Kakva je razlika između profesionalne boje I gotovih kolora iz super marketa?
Boje iz drogerija su slabe pigmentacije, napravljene od jeftinijeg sastava, pune su štetnih silikona, teških metala, a nijanse često ne odgovaraju bojama na slici. Dok profesionalna boja ima puno prednosti, pišem konkretno o bojama koje su Vam dostupne, KYO farbi bez amonijaka , Free Limix i Infinity, ističe Miroslav.
Farba za kosu bez amonijaka KYO 100ml
Farbanje kose KYO bojama garantuje pokrivanje sijede kose, bez štetnog djelovanja na kožu glave.
Posebna kombinacija prirodnih sastojaka u KYO farbama pruža bogatu, kremastu, gel teksturu visokih performansi.
Zahvaljujući kombinaciji morskog kolagena i keratina, nedostatku amonijaka i p-fenilendiamina (pdd), farba štiti, hrani i rekonstruira kosu u istoj fazi. Proizvedena je kako bi sprječila peckanje, alergije, svrab i crvenilo, prilagođen je i onima koji imaju problema sa osetljivosti vlasišta.
Farba za kosu FREE LIMIX 100ml
Farbanje kose Free Limix bojama za kosu, u potpunosti garantuje prekrivanje sjedih vlasi i obezbeđuje postojanost boje. Dubinski prodire u kosu i zbog multivitaminskog sastava ne narušava njenu strukturu i pigmentaciju.
Kosa nakon farbanja postaje glatka, fleksibilna za oblikovanje i sjajna.
Paleta sadrži veliki broj nijansi i omogućava lakši odabir željene boje.
Farba za kosu INFINITY 100ml
Trajna farba za kosu, sa izuzetno niskim sadržajem amonijaka koji ne narušava strukturu dlake. Obogaćena je čistim ekstraktima arganovog i lanenog ulja i kao rezultat kosa nakon farbanja postaje glatka, sjajna i fleksibilna za oblikovanje. Odlično pokriva sijede, daje kosi ujednačenu boju i ne ispira se.
Moje omiljeno mjesto za shopping kad su u pitanju profesionalni proizvodi za kosu je Alexandar Cosmetics Mostar, tamo možete pronaći sve za njegu Vaše kose, farbe, šampone, maske i sve ostalo što će zadovoljiti Vaše potrebe.
U koliko niste u mogućnosti doći u njihovu radnju, sve proizvode šalju brzom poštom, posjetite njihove profile na društvenim mrežama.
Miroslav je izvodjio video koji Vam može pomoći u farbanju izrastka:
https://youtu.be/KQ0Y2S4uRTE
Ukoliko ste se poželjeli “naših valova”, kompenzaciju za njih možete dobiti na ovakav način u svom domu, pogledajte:
klip:https://youtu.be/5zlaxDhEwOM
Pratite rad Miroslava na društvenim mrežama gdje često objavljuje korisne proizvode za njegu i problematiku kose: redcarpet_frizerskisaloni

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here