3D tetviranje bradavica na dojkama by Smaragda Jaganjac

0
1344

N: S obzirom da sam dugogodišnji microblading artist, odlučila sam probati ovu vrstu tehnike u želji da osobi koja je prošla kroz operativni zahvat vratim prvobitni izgled dojke, ističe Smaragda.

Sigurno ste se pitali kako prekriti ožiljak od operativnog zahvata dojke nakon rekonstrukcije iste, uzrokovan najčešće rakom dojke. Naime, postoje različite tehnike rada bradavice i areola i kako postići potpuno realističan efekat na mjestu operativnog reza. Tehnike crtanja trajne areole značajno je evoluirala tokom posljednjih godina.

Time se nadomješćuje dojka odstranjena prilikom mastektomije. Naravno, medicina ima najveću ulogu u tome jer operacijom se rekonstruiše oblik, i otklanja zloćudni tumor. A krajnji cilj jeste postizanje maksimalne sličnosti sa neoperisanom dojkom.

Što se tiče samog crtanja areole i bradavice ona može biti 3D, i taj efekat daje najrealniji rezultat kod žena, jer na taj način se pravi tetovaža areole oko bradavice pomoću oscilovanja igle obloženom pigmentom. Iglom se ubacuje pigment u kožu. Ovakav pristup u suštini stvara “sliku” bradavice i areole, te nema fizičku dimenziju, ali može da izgleda veoma realno. 3D tetoviranje može da se koristi za kreiranje nove bradavice ili oboji prethodno zdravu bradavicu izblijedjele ili nepoželjne boje. Ovakav vid umjetnosti doveo je do poboljšanja kvaliteta života, vraćanjem pacijentima osjećaj zadovoljstva tjelesnim izgledom. Time se stvara veliko djelo donoseći pacijentima prije svega mentalnu rehabilitaciju nakon pobjede opake bolesti.

 

S obzirom da sam dugogodišnji microblading artist, odlučila sam probati ovu vrstu tehnike u želji da osobi koja je prošla kroz operativni zahvat vratim prvobitni izgled dojke. Naime, prilikom crtanja areole, samim tim i bradavice na mjesto operativnog reza i ožiljka od istog, koristim tehniku pigmentacije prilikom koje pravim prirodni približan prvobitni oblik. Kako su bradavice u centralnom fokusu kada se gleda dojka, pacijent doživljava određenu vrstu depresije i psihološke traume zbog estetskog izgleda prvobitnog oblika dojke, zbog toga smatram da je neophodno na ovaj način vratiti izgled kakav je bio prije same operacije.

Smaragda Jaganjac, permanent make up artist, vlasnica Beauty studija Bubamara kao i firme Brill Cosmetix iz Zenice. Kozmetički salon je otvorila prije 15 godina i on je danas postao vodeći salon kozmetičkih usluga kako u Zenici tako i u cijeloj BiH. Pored iskusnih i kvalifikovanih radnika, ugodnog okruženja cilj je bio klijentima pružiti kvalitetne i učinkovite kozmetičke i wellness tretmane. Firma Brill Cosmetix je usko povezana sa salonom i bavi se prodajom visokokvalitetnih i brendiranih proizvoda za kozmetičke salone i wellness centre. Iz dana u dan sve više rastemo i napredujemo u kozmetičkom svijetu. Smaragdina velika strast i specijalnost kojoj je posvećena zadnjih deset godina je Permanent Make up, a posebno mjesto zauzima tretman areole koji pored estetskog izgleda klijentu pruža i emotivno i psihičko samopouzdanje. Pored toga veliku ljubav posvetila se edukacijama za Permanent make up tretmane, a iza sebe ima jako puno odrađenih edukacija, seminara kao i četiri Master Classa koji su svake godine sve posjećeniji.

 

Između ostalog veliki trud je uložila u kreiranje i stvaranje vlastitog brenda MbS na koji je jako ponosna, a cilj je bio dizajnirati kvalitetne proizvode koji će odgovarati svakom klijentu. Prvo je nastao brend MbS PMU koji u svom asortimanu ima sve proizvode za trajnu šminku, od različitih vrsta mašina i igala, pigmente za sve vrste pmu tretmana, razne asesoare i još mnogo toga. Prate trendove i uvijek pružaju nešto novo svojim klijentima. U zadnje dvije godine brend MbS se proširio, pa tako u svojoj ponudi imaju i MbS Lash Lift i MbS Lash Extensions, koji nude kompletnu opremu za tretmane nadogradnje i uvijanja trepavica. U budućnosti očekujte još puno noviteta, najavljuje Smaragda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here