HomeLjepota8 najvažnijih savjeta za njegu svih tipova kose

8 najvažnijih savjeta za njegu svih tipova kose

Foto: L’Oréal

Neovisno imate li ravnu, kovrčavu, tanku ili gustu kosu, ovo je članak za vas jer smo izdvojili 10 glavnih i univerzalnih pravila za savršenu njegu svih tipova kose.

Svaka žena sanja o zdravoj, svilenkastoj te sjajnoj kosi koji će s ponosom pokazivati i osjećati se prepuno samopouzdanja, no to je ponekad teško postići bez čestih odlazaka k frizeru. Ipak, kosu iz snova sada možete postići i sami kod kuće uz odgovarajuću njegu, a mi smo tu da vam pomognemo i pokažemo kako.

Neovisno imate li ravnu, kovrčavu, gustu ili suhu kosu, određena pravila za njegu kose su univerzalna i vrijede za različite tipove kose, a mi smo otkrili koja su od njih najvažnija. Donosimo 10 glavnih savjeta za sjajnu i njegovanu kosu čiji će vas rezultat oduševiti.

1. Perite kosu s mlakom vodom

Kosu nikako nemojte prati s pretoplom ili vrućom vodom budući da ona može oštetiti kosu i narušiti njeno zdravlje što rezultira ispucalim vrhovima te prekomjernim ispadanjem. Mlaka voda jednako će dobro oprati vašu kosu, ali je pritom neće oštetiti.

2. Pravilno nanošenje regeneratora

Većina žena koristi regenerator za kosu, no iznimno je važno pravilno ga nanijeti. Izbjegavajte nanošenje proizvoda na korijen kose kako se ne bi prekomjerno zamastio te se fokusirajte na vrhove.

3. Pravilno korištenje šampona

Suprotno od regeneratora, prilikom nanošenja šampona fokusirajte se na tjeme i korijen kose te izbjegavajte šamponiranje vrhova kako ih ne biste dodatno isušili.

4. Zaštitite kosu prije stiliziranja

Stiliziranje kose fenom, peglom za kosu ili figarom izuzetno je štetno zbog visokih temperatura. Obavezno investirajte u kvalitetan proizvod za zaštitu kode od topline.

5. Prirodno sušite kosu

Kada ste u mogućnosti, pustite kosu da se sama osuši na zraku i nemojte koristiti fen. Kao što smo već spomenuli, visoke temperature oštećuju vlasi pa je ponekad potrebno izbjegavati korištenje fena.

6. Zaštita od UV-zraka

UV-zrake izuzetno štete kosi tijekom cijele godine, a posebice u ljetnim mjesecima. Kada je sunce posebno jako, preporuča se nošenje kape kako bi vaša kosa ostala zdrava.

7. Hidratacija

Pobrinite se da vaša kosa uvijek bude hidratizirana te koristite regenerator, maske za kosu ili ulja barem nekoliko puta mjesečno. Poput kože, kosa je jako sklona isušivanju.

8. Redovito šišajte vrhove

Koliko se god trudili pravilno njegovati kosu, ispucali vrhovi su ponekad neizbježni. Kako bi vaša kosa zadržala zdrav i sjajan izgled, redovito ih skraćujte kod frizera.

www.cromoda.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE